avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul meu trebuie sa stie ca are tata!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul meu trebuie sa stie ca are tata!

Buna ziua!
Sunt un tatic lipsit de bucuria de a-si vedea copilul cum creste in armonie, intr-o familie normala.
La inceput parea ca suntem si noi o familie ca toate celelalte, desi nu am fost (si nu suntem) casatoriti. Treptat, am fost indepartat din viata copilului iar eu am cedat de fiecare data, din teama de a nu face si mai mult rau. A venit insa momentul in care, practic, nici eu si nici copilul nu mai avem ce pierde, deoarece ea, impreuna cu familia ei au acaparat tot. Trebuie deci sa apelez la justitie!
Rugamintea mea este sa-mi spuneti la ce verdict ma pot astepta. Cu alte cuvinte, ce program de vizitare maxim pot obtine, in circumstantele date. Nu am avut niciodata probleme justitia... habar nu am care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac, dar, cu ajutorul vostru, sper sa ma pot descurca.
Mentionez ca "smecherila" are doi ani si doua luni.
Multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2008
_adrian_, utilizator
Cel mai recent răspuns: andi_81 , utilizator 10:36, 19 Martie 2008
Trebuie deschisa actiune pentru drept de vizita si pentru dreptul de a-l lua in Wikend sau in vacanta.
Tu poti cere oricat de mult.
Sunteti inregistrat in certificatul de nastere ca tata al copilului ?Daca da, atunci puteti cere instantei sa va dea dreptul sa aveti legaturi personale cu minorul si sa participati la cresterea si educarea lui.
Banuiesc ca platiti o pensie de intretinere minorului, in caz contrar, va puteti astepta la o cerere reconventionala din partea mamei care va solicita instantei sa va oblige la plata acestei pensii.
Da, sunt inregistrat in certificatul de nastere. Nu s-a pus problema pensiei alimentare pt ca ea vrea ca atunci cand copilul o sa fie mare sa-i poata spune "te-am crescut singura! fara vreun ajutor..." Refuza absolut orice participare de-a mea la cresterea copilului, pentru ca apoi sa-mi poata reprosa ca nu am participat... In ce ma priveste, din p d v material, as da tot ce am numai sa vad ca cel mic se poate bucura de prezenta ambilor parinti in viata lui...
Oricum, deja nu stiu daca o sa merg mai departe... numai ce am pus problema unei rezolvari pe cale juridica si m-a amenintat ca se arunca pe ferestra impreuna cu copilul... sunt intr-o mare dilema...
Pensia de intretinere este un drept al copilui, mama nu poate renunta la ea. Asa ca puteti decshide dvs. actiune pentru stabilirea acesteia, ca si pentru drept de vizita.
In privinta amenintarii, daca credeti ca e serioasa si nu spusa doar de dragul de a impresiona, puteti sesiza si politia, pt. ca ar insemna ca mama e labila psihic si reprezinta un pericol pentru copil (asa ca ati putea cere chiar custodia copilului).
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat
Sincer, nu o cred in stare de asa ceva. O cred insa in stare de multe altele... De exemplu, in cazul in care as obtine o hotarare judecatoreasca pentru un program de vizitare, ar mai putea sa plece din tara (impreuna cu copilul), pt un contract de munca?

Alte discuții în legătură

Minor cu doi tatici stefanspania stefanspania fiul meu are 4 ani si-l vad la 2 saptamini 3 ore . De si este destul de atasat fata de mine in ultimile 3 vizite imi repeta acelas lucru ca el are in casa ... (vezi toată discuția)
Petitie ! eliminarea custodiei comune brokenangel brokenangel (rog adimin-ul sa nu stearga - multumesc ! ) Pana nu de mult, custodia comuna era o notiune juridica de care auzeam mai mult in filme – parea solutia cea ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna- program de vizita ronaldo83 ronaldo83 daca in 2011 s a obtinut un program de vizita,se poate deschide proces acum pt custodie comuna??si daca da cat ajunge un astfel de proces?? [ nu mai scrieti ... (vezi toată discuția)