avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul meu trebuie sa stie ca are tata!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul meu trebuie sa stie ca are tata!

Buna ziua!
Sunt un tatic lipsit de bucuria de a-si vedea copilul cum creste in armonie, intr-o familie normala.
La inceput parea ca suntem si noi o familie ca toate celelalte, desi nu am fost (si nu suntem) casatoriti. Treptat, am fost indepartat din viata copilului iar eu am cedat de fiecare data, din teama de a nu face si mai mult rau. A venit insa momentul in care, practic, nici eu si nici copilul nu mai avem ce pierde, deoarece ea, impreuna cu familia ei au acaparat tot. Trebuie deci sa apelez la justitie!
Rugamintea mea este sa-mi spuneti la ce verdict ma pot astepta. Cu alte cuvinte, ce program de vizitare maxim pot obtine, in circumstantele date. Nu am avut niciodata probleme justitia... habar nu am care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac, dar, cu ajutorul vostru, sper sa ma pot descurca.
Mentionez ca "smecherila" are doi ani si doua luni.
Multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2008
_adrian_, utilizator
Cel mai recent răspuns: andi_81 , utilizator 10:36, 19 Martie 2008
In primul rand va recomand sa va angajati un avocat care sa cunoasca intreaba problema si evolutia ei in timp pt ca altfel puteti avea surprize neplacute.
Daca mama copilului vrea sa va creeze probleme va reusi ( mai ales daca isi angajeaza avocata).Incercati sa nu turnati gaz pe foc.
Asemenea procese se pot ,,incinge'' foarte usor si apoi se intra intr-un cerc al ambitiilor si al nervilor care nu duce la nimic bun.

Avand in vedere varsta copilului se poate concepe un program de vizitare :
1.de doua ori pe luna in weekend la domiciliul mamei

2.sa luati minorul la domiciliul dvs. in weekend, spre exemplu, de vineri pana duminica + concediul anual, de Paste sau de Craciun, daca veti dovedi ca puteti avea grija de copil in bune conditii.

Daca va intelegeti cu mama copiluilui puteti obtine rezultate foarte bune, insa...

avocat Claudiu lascoschi
lory10 a scris:

Poate scoate copilul din tara doar cu acordul dvs. notarial.
Cata vreme ati recunoscut copilul, sunteti trecut in certificatul de nastere, eu cred ca aveti sanse foarte mari in instanta sa obtineti un program de vizitare, chiar, asa cum s-a sugerat mai sus, un nr. de zile consecutiv pt. a-l lua in concediu. Eu as cere chiar custodie comuna asupra copilului (adica sa aveti drepturi egale cu mama).
Atitudinea mea e un pic mai radicala in aceasta privinta pt. ca nu am inteles niciodata acei parinti care cauta sa rupa copilul de celalalt parinte, urmare a animozitatilor proprii. Trebuie pastrate legaturile cu ambii parinti, copilul trebuie sa beneficieze de ajutor, indrumare si educatie din partea amandurora, asta nu e o chestiune care tine de orgoliul unui parinte, ci de interesul copilului.

Sunt de acord,atata timp cat ambii parinti sunt capabili de indrumare si educatie.Niciodata nu voi fi de acord cu custodie comuna atata timp cat fostul sot in putinul timp pe care si-l petrece cu copilul de un an si subliniez,il invata pe acest copil mic ca "tiganii sunt prosti".Recunosc,vina este a mea pentru ca am ales prost omul cu care sa am un copil dar asta nu inseamna ca trebuie pedepsit copilul.Si educatia de proasta calitate este tot o pedeapsa.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
andi_81, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor cu doi tatici stefanspania stefanspania fiul meu are 4 ani si-l vad la 2 saptamini 3 ore . De si este destul de atasat fata de mine in ultimile 3 vizite imi repeta acelas lucru ca el are in casa ... (vezi toată discuția)
Petitie ! eliminarea custodiei comune brokenangel brokenangel (rog adimin-ul sa nu stearga - multumesc ! ) Pana nu de mult, custodia comuna era o notiune juridica de care auzeam mai mult in filme – parea solutia cea ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna- program de vizita ronaldo83 ronaldo83 daca in 2011 s a obtinut un program de vizita,se poate deschide proces acum pt custodie comuna??si daca da cat ajunge un astfel de proces?? [ nu mai scrieti ... (vezi toată discuția)