avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor cu doi tatici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor cu doi tatici

fiul meu are 4 ani si-l vad la 2 saptamini 3 ore .
De si este destul de atasat fata de mine in ultimile 3 vizite imi repeta acelas lucru ca el are in casa lui un tatic si eu nu sunt taticul lui . Incerc sai explic ca sa nu-l traumatizez ca acela nu este taticul lui este un prieten dar el plinge si sutine in continuare ca este tatal lui . Nu va descriu cum ma simt eu !!
Tot in ultima perioada in primele ore de vizita este rautacios si distant dupa care devine lipicios si dragalas . Cu mama lui nu am de 4 ani nici un fel de discutie si este exclui sa mai am .
intrebare : ce pot face ca sa stopez aceasta traumatizare a copilului de a nu creste in aceasta falsitate ??
multumesc!!
Cel mai recent răspuns: stefanspania , utilizator 13:55, 31 Martie 2008
Pentru a va raspunde cat mai exact, as avea nevoie de niste informatii mai precise.
1. sunteti divortat de mama copilului? sau doar despartiti in fapt
2. mama copilului este legal casatorita cu noul persoanj din viata copilului dvs.?
3. copilul a fost conceput cat timp erati casatorit cu mama acestuia?
4. in actele de stare civila ale copiului apare mentionat la rubrica tata., numele dvs?
Incerc sa inteleg situatia dvs. Am mai intalnit astfel de situatii cand mama, voit, indeparteaza copilul de tata din varii motive. Este greu de exprimat in cuvinte ceea ce simte un parinte in moementul cand propriul copil nu ii mai recunoaste aceasta calitate si tocmai de aceea doresc sa va ajut sa indreptati aceasta situatie, total nefireasca, total neumana.
Stimate avocat !!
In primul rind va multumesc pt. intentiile dumneavoastra si faptul ca existati inseamna f .mult pt mine chiar si in acest stadiu de intentie .
Azi am avut vizita cu minorul la subsolul politiei din Madrid intr-o permanenta supraveghere a 2 politisti inregistrati si filmati de camere de vederi sub un regim de detinut delicvent Desigur va intrebati ce am facut si de ce imi vad minorul pazit la politie !! Incredibil dar nu am savirsit nici un delict sau infractiune . Desigur va spuneti ca nu se poate sa nu fi facut ceva !!! dar uite ca se poate aplica de justitia spaniola romanilor aceste tratamente sub ochi ingaduitori al ministerelor incompetente romane ce nu cunosc nici macar ce tratate conventi avem cu aceasta tara dar sa miste ceva pt cetateni sai . Judecatorul a dat o sentinta fara o motivatie a vreunui delict sau a specifica vre-un delict fara simplu ca o masura de protectie . Precizez sunt un om cu pregatire si nu sunt in Span .la cersit sau capsunar sunt in aceasta tara doar sa-mi recuperez fiul ce are 4 ani si inca nu cunosc unde se gaseste in Spania . Cu toate hotaririle judecatoresti ce va rog sa le cititi cronologia lor pe acest said din data de 15 martie pag 3 in subiectul : necompetenta judiciara incredintare copil minori in UE.
dar sa va raspund sistematic la intrebari !!
1. Suntem separati de 4 ani avem o sentinta de divort dar este in recurs prin toate etapele la ultima etapa curtea de casatie in Spania . Deci inca nu este definitiva .
2. categoric ca nu poate fi casatorita cu noul personaj si nu stiu unde se gasesc si nici nu doresc sa stiu decit de minor.
3 Da copilul a fost conceput casatoriti dar s-a nascut in Spania .
4 Colilul are certificat n. romanesc cu ambi parinti trecuti .
Da este greu de exprimat in cuvinte traumatizarea mea dar totodata si a minorului ce va fi in continuare cind v-a creste putin si v-a realiza ca nu exista 2 tatici la aceasta ma gindesc si ma framinta acest gind . Nu stiu nici petagocic cum sa procedez cu el .intrebare : in justitie cum si la cine sa ma adresez ??
Ce martori sa duc daca imi vad copilul la politie .Inregistrarile sunt la ei si nu am nici o sansa .Am mai avut un incident cu aceasta politie cind colilul era bolnav in mai multe rinduri si in una din vizite acuzind dureri f mari de stomac si febra am cerut insistent asistenta medica ce a venit tirziu copilul era f rau cu spasme . Speriat am scos telefonul ce-l ascunsesem si am incercat sa chem avocatul dar am fost tirit in toaleta de 3 politisti si batut si telefonul golit de date cu care nu aveam voie asupra mea . Expun acestea deoarece este greu sa mai obtin ceva probe din inregistrarile lor . Ambasada nici macar nu mi a raspuns la reclamatia mea de aproape un an de aceia nu mai astept de la autoritatiile romane nimic .

problema dvs. nu mai este una juridica, e clar ca s-a pronuntat divortul, copilul a fost dat spre crestere si educare mamei si pentru dvs. s-au stabilit drepturile cu privire la pastrarea legaturilor cu copilul, printre care stabilirea unui program de vizitare. Faptul ca baietelul este derutat si considera ca are doi tatici e explicabil, datorita mediului in care creste acum si a varstei fragede, care il impiedica sa inteleaga ce s-a intamplat.
Dar sigur ca ar trebui sa cautati un bun psiholog care sa va ajute, atat pe dvs. cat si copilul. Din pacate, cazul dvs. nu este singular si noi, ca juristi, nu putem decat sa includem o anume speta in anumite texte de lege si sa vedem ce se poate rezolva pentru client. Cel putin deocamdata, la dvs. juristii si-au cam terminat treaba ( nu va sfatuiesc sa incercati sa cereti copilul dvs: ar fi o noua trauma pt. el si e posibil ca, in cazul in care l-ati castiga, sa fie copilul cu doua mamici)).

Domnule "stefanspania", am citit cazuistica indicata de dvs. Aveam impresia ca numai la noi in tara exista acesta tendinta de a da peste cap procesele si de a le face sa dureze cat mai mult, in detrimentul tuturor partilor, mai ales al copiilor minori, cum este cazul dvs.
M-a impresionat povestea dvs. si tin neaparat sa va ajut desi, sincer, imi este destul de greu si nu prea am timp liber. O sa incerc totusi sa va indrum, pentru a reusi sa puneti capat acestui calvar, neseantos nici pt. dvs. si mai ales total nesanatos pt. copilul dvs. minor. As avea nevoie de inca o informatie suplimentara daca sunteti amabil, si v-as ruga sa fiti cat se poate de sincer pt. a va putea indruma corect.
Intr-una din sentintele intstantelor spaniole, se facea referire la "sechestru de copil" (nu am retinut exact, dar parca asa suna)...rugamintea mea ar fi sa raspundeti sincer, daca nu cumva, in timp ce vreuna din cauze era pe rolul instantelor de judecata, ati luat coilul minor la/cu dvs. desi inca nu exista o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca un program de vizitare a minorului? Sau...este posibil ca fosta sotie a dvs. sa fi facut sustineri, chiar aratari inaintea instantei cum ca dvs. ati avea, spre exemplu un comportament violent/ un comportament daunator pentru copil? Este posibil ca sotia (pentru ca am inteles ca inca nu este definitivat divortul) sa dovedeasca anumite temeri, retineri sau sustineri cum ca copilul, viata, sanatatea sau integritatea sa fizica ori morala ar avea de suferit daca ar ramane singur cu dvs. (in temeiul unei hot.jud. bine-nteles) in cadrul uni program de vizitare minor fara regim special?
Dupa ce voi avea si raspunsul la aceste intrebari, voi incerca sa formulez cat mai concis, un sfat sau o recomandare pentru situatia dvs.
precizari pt. domnul avocat bury .
Desigur ca am fost si voi fi sincer si v-a descriu realitatea crunta asa cum este . In cronologia descrierii sentintelor se face referire la depunerea la judecatorul de familie 22 madrid a cereri mele catre procuratura generala a statului Spaniol unde cer investigarea cazului meu privind sechestrarea retinerea de minor fals in declaratii etc de catre ONG CARRM o asociatie non guvernamentala si de mama minorului .Proces ce a fost un termen de judecata si in prezent procuratura face noi investigati .
In ce priveste teama mamei de a nu face un rau copilului justitia in penal infirma in mai multe hotariri absulatorii ca tatal nu prezinta nici un risc nici pentru minor nici pt mama . In concluzie mama cere ordin de protectie pt ea in mai multe rinduri dar ii sunt respinse si nici judecatorul de familie nu le ia in considerare deoarece nu au nici un temei sa fiu indepartat . Cererile ei sunt cu scopuri de a manipula minorul de a obtine beneficii bani rezidenta casa ce legea spaniola le confera in cazul cind se adevereste ca o femeie este victima unor violente in familie . Mama reclama de exemplu ca o adresa a mea la Ambasada Romana unde cer ajutorul de a-mi cunoaste copilul se foloseste de scrisoarea ambasadorului trimisa asociatiei solicitind ONG-ului sa-mi faciliteze vizita copilului deoarece justitia nu a decis privarea de acest drept dar mama depune cum precizam plingere penala ca scrisoarea este o amenintare psihica . .
Domnule avocat repet cu toata sinceritatea inca o data . Dupa 2 saptamini de la nasterea minorului eu nu am mai avut nici un contact nici o intrevedere timp de 2 ani deoarece mama se cazeaza cu el in 3 ONG-uri iar in contractul incheiat nu se prevede vizita de tata a minorului prin vointa unilaterala a mamei si se declara in scris ascunderea domiciliului .
Dupa 2 ani pe rol fiind si procesul de divort unde judecatorul asa cum am descris fara a avea o motivatie vre-un incident hotaraste sa-mi vizitez copilul la politie . De alfel nu este o practica necunoscuta sunt zeci de mii de cazuri in Spania ce desigur sunt apelate la CEDO iar eu am mai detailat pe acest said cazuri asemanatoare a lui vasilica robu ce si -a dat foc in 2004 pentru sechestrarea fiului sau de mama si statul Spaniol
Propun pentru a intelege cazul in totalitate deoarece este destul de amplu peste 23 de sentinte in penal si civil pe parcursul a 4 ani de cind repet de si nu ma puteti crede ca nu am nici o actiune de a face vre-un rau nici mamei nici copilului . Dar inversunarea mamei de a obtine bani si cazarea ei in centre sociale este unica explicatie Daca pierde pleaca acasa inapoi in tara ei . Cu toate legile exagerate din Spania privind protectia femei incerc asa cum au reusit si alti tatici sa demonteze falsitatea denuntiilor ce sunt absurde atitea procese in care mama nu poate prezenta o cit de mica proba nici un martor sau o zgirietura nu exista decit acuzati fara acoperire . De fapt s-au epuizat cam toate demersurile ce credea ca v-a obtine o sentinta in favoarea ei .
Referitor la sentinta de divort mentionez din nou ca este in recurs la curtea suprema si cum bine stiti este definitiva cind este recunoscuta si in tara de origine lucru inca ne judecat .
Raspund si doamne-i avocate cu remarca "cu doua mamici "
Stimate avocata doriti sa spuneti ca o eventuala mamica ar deruta copilul si mai tare aveti perfecta dreptate dar cu conditia ca eventuala viitoare sotie sa se declare mamica lucru ce nu as permite niciodata .
Cred ca v-a fi si mai afectat si grav este a fi lasat in continuare in acest mediu ce mama din rautatea ei il manipuleaza .
Stimata avocata dupa acesti ani de calvar protectia copilului meu si sanatatea lui sunt prioritare si tabu pt. mine .El inseamna totul pentru mine si ce dovada mai doriti ca de 4 ani neincetat il caut . Pricepeti doamna ca nu toate mamele si femeile se ridica la inaltimea unei adevarate femei sau mamica ce prioritar ar fi sa-si menajeze copilul de cea mai oribila convertire inducindui in viata lui un alt tata . Multumesc!!

Alte discuții în legătură

Intilnirea minorului cu tatal in subsolul politiei din madrid . stefanspania stefanspania Ma adresez pe aceasta cale parintilor si juristilor de pe acest said ce cred ca ar putea sa-mi spuna ceva concret ce as putea iesi din situatia dramatica ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala in romania pe fond divortului in spania stefanspania stefanspania As dori sa stiu daca pot face cerere reconventionala privind divortul in Romania pe actiunea de divort ce s/a deschis in Spania . #-o Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Copilul meu trebuie sa stie ca are tata! _adrian_ _adrian_ Buna ziua! Sunt un tatic lipsit de bucuria de a-si vedea copilul cum creste in armonie, intr-o familie normala. La inceput parea ca suntem si noi o familie ... (vezi toată discuția)