avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere reconventionala in Romania pe fond divortului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere reconventionala in Romania pe fond divortului in Spania


As dori sa stiu daca pot face cerere reconventionala privind divortul in Romania pe actiunea de divort ce s/a deschis in Spania . #-o

Mentionez ca actiunea de divort in Spania dureaza de aproape 4 ani si este apelata la Curtea Constitutionala In Spania in prezent ( ultima treapta) Piritul in divort tatal a facut recurs la sentinta de divort ce nu a ramas definitiva ci cu drept de recurs .Piritul tatal a facut recurs , deoarece in sentinta data vizita minorului 4 ani s/a decis sa/l poata vedea la Politie in regim securizat pazit desi nu are nici o sentinta de condamnare sau delict pt.a fi lipsit de libertate .sentinta inexplicabil nu este motivata (Vezi si alte abuzuri Spania Italia in cazuri similare )
Care ar fi calitatea procesorala in acest sens ca actiunea reconventionala sa poata fi adsmisa in Romania conf art 119. C.proc civilila ??????
.Cererea piritului reconventionalain Romania , art 119 a l2. avind in vedere cazul in sensul ca cererea ar depasi o simpla aparare iar caracterul unei cereri in judecata ca pirit tind sa/l oblig pe reclamant sa indeplineasca o prestatie adica sa/mi permita sa/mi vizitez copilul la domiciliul din Romania ,o alta actiune deschisa deja in Romania si in curs de dezbatere .
As dori sa stiu daca pot formula o cerere reconventionala conf.119 al 1. deoarece cererea mea inpune conditia de avea legatura cu cererea reclamantei deoarece legaturile intre cele doua cereri privind vizita ,divortul a celei din Spania si cea ce as dori sa o formulez in Romania s/ar referi la identitatea cauzelor celor doua actiuni cit si la interdependenta sau legatura dintre cererile formulate ,in sensul rezolvarii unitare a litigiului dedus judecatii .#-o
Din alt punct de vedere mentionez ca tot in cadru primei instante de jud. s/a dat o sentinta definitiva si inrevocabila in Spania care se decide tutela parinteasca asupra minorului se exercita pt ambi parinti si obliga pe mama de a fi informat asupra tuturor activitatiilordin viata copilului scola grad. etc .
Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 11:40, 29 Aprilie 2009
Cererii inaintate la o instanta din Spania i se aplica procedura spaniola si nu cea romaneasca.
Asa incat, 119 sau orice alt articol de procedura romana nu-si poate gasi locul...

Orice interventie intr-un proces o faceti acolo unde se desfasoara procesul, nu in alta tara sau alta instanta...
Da, daca procesul se afla pe rol in Spania este incidenta legea spaniola.

Ati putea incerca sa deschideti divortul in Romania daca exista baza legala.Asta ar singura incercare posibila dar nu stiu in ce masura ar tine.Incercati sa consultati verbal un avocat si poate ca ati reusi cumva.Daca insa minorul e in Spania nu prea vad sanse.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu se poate cerere reconventionala la o actiune de divort deschisa in Spania.
:O:O:O UFFFFFFFFF !!!!!!!!

Minorul este practic exilat in acest mod de legislatia spaniola ca minorul sa nu/si vada tara lui .
Este izolat i intr/o urna de cristal .Va rog are cineva o solutie in aceasta situatie dramatica ???????
In justitia spaniola s/a apelat peste 30 de cereri .#-fara vre/un rezultat ,Mama mereu se opune oricarei cereri adresate judecatorului sa/mi vad copilul in libertate, refuza orice deplasare a copilului in Romania !!!Acepta doar sa/mi vizitez copilul pazit si inchis la politia din Madrid asa cum a dispus juecatorul in urma cu 4 ani fara a motiva sentinta in vre/un mod ce ar determina aceasta privare de libertate .!!!!!!!

Alte discuții în legătură

Intilnirea minorului cu tatal in subsolul politiei din madrid . stefanspania stefanspania Ma adresez pe aceasta cale parintilor si juristilor de pe acest said ce cred ca ar putea sa-mi spuna ceva concret ce as putea iesi din situatia dramatica ... (vezi toată discuția)
Stabilirea modalitatii de vizita minor in spania sau in romania stefanspania stefanspania STABILIREA MODALITATII DE VIZITA MINOR IN SPANIA SAU IN ROMANIA Am mai postat pe acest said situatia mea incredibila de privare de libertate pt a ... (vezi toată discuția)
Necompetenta judecari incredintari copiilor romani in ue stefanspania stefanspania INTREBARE !!Daca un stat comunitar (contractant )respectiv (Spaniol )aplica masuri de protectie a drepturilor parintilor (mamei sau tatalui ) si a ... (vezi toată discuția)