avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intilnirea minorului cu tatal in subsolul politiei din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intilnirea minorului cu tatal in subsolul politiei din madrid .

Ma adresez pe aceasta cale parintilor si juristilor de pe acest said ce cred ca ar putea sa-mi spuna ceva concret ce as putea iesi din situatia dramatica ,suferinda in care ma aflu . Copilul s-a nascut in Spania are 3ani 8 luni iar dupa 2 saptamini mama consuma droguri si paraseste domiciliul conjugal fapt declarat in istanta dar apeleaza si se cazeaza in trei asociati ONG una din ele este dedicata dependentei de droguri unde se cazeaza cu copilul de numai 2 luni dupa care trece in a treia dedicata protectiei femeilor victime de rele tratamente unde sub pretextul ca ar fi maltratata dar fara nici o dovada rana, zgirietura sau martori asociatia imi interzice in scris2 ani de zile orice contact cu minorul si in prezent nu cunosc unde-mi este copilul . Nu cunosc nici in prezent dupa aproape 4 ani de zile unde este copilul meu in Spania cu toate deciziile spaniole judecatoresti executorii ce obliga mama sa-mi comunice toate aspectele vieti copilului .S-au dat 11 sentinte judecatoresti in care reflecta clar manipularea copilului de mama si in toate se respinge plingerile ei ca ar fi victima al vreunei maltratari din partea mea
Cu toate acestea sentinte icredibil alt judecator de familie in doua sentinte contradictorii ce admite si reflecta ca nu exista delict sau maltratare dispune in a doua fara sa expuna vre-o motivatie justicativa ca o masura de protectie sa-mi vad copilul la subsolul politie unde sunt inchis cu lacate pe usa de intrare unde mi-se aduce copilul sa-l vad 3 ore la 2 saptamini intro paza permanenta a 2 politisti si cu restrictia sa nu paraseasca copilul Spania copil cetatean roman parinti romani cu ordin de expulzare din Spania a mamei in urma cu 3 ani De circa un an imi vad aici copilul ce vine bolnav traumatizat isi pierde cunostinta ,vine cu febra cu rani iar in incercarea de al fotografia politisti ma trag in toaleta si ma bat sub ochi copilului stergind memoria telefonului .Cind ies de acolo nu pot nici sa plig credeti-ma ,si nu stiu cite zile voi mai putea trai asa .Nu am savirsit nici un delict sau infractiune nici in tara nici in Spania lucrez am pregatire superioara si sunt o fire linistita .
Am trei avocati in Spania si 2 in Romania zeci de adrese autorit. tut. presedinte m. externe raspunsuri de genu ne pare rau . Divortul este inaintat in recurs la curtea suprema a justitie spaniole Nu-mi se acepta de judecatorul de familie nici una din cererile mele nici cea a retragerea numelui meu sotiei.si nici investigarea medicala a copilului nici schinbarea regimului de vizita a copilului in libertate si toate celelalte indatoriri ca parinte educatie scoala religie etc de si am o sentinta in acest sens i-mi cresc si vad copilul pazit in beciurile politiei La toate adresele mele judecatorului i se raspunde avocatului ca nu poate citi dosarul ce are circa 20 centimetri grosime . Desigur descrierea mea vi se pare incredibila dar pot proba tot ce am scris cu sentinte si documente. Nimic nu poate iesi la lumina in aceasta tara iar de nepasarea autoritatiilor romane nici nu mai vorbesc presedintele tari refuza sa vorbeasca cu mine la fel a procedat si cu Vasilica Robu ce si-a dat foc in 2004 dindu-si viata in fata presidentiei (cititi presa )concluzia nici moartea nu pot misca autoritatile .Uitasem sunt dat pe posturile tv in Spania si articole presa iar cazul meu publicat in carti si asociati dar spre suprinderea mea nimic in presa romana .Procuratura spaniola investigheaza culpabilitatea asociatiilor reclamate de sechestrarea minorului dar doctrina dreptului familiei aici este prioritar protejarea femei si apoi interesul major al copilului fapt legiferat prin doua legi din 2004 fapt ce de aproape 2 ani dosarul este plinbat de la un judecator la altul cind se face proteste a zeci de parinti la termenele de judecare ale cazului meu iar ambasada de si vede refuza sa ia in considerare cazul meu e prea complicat.
Va rog pe toti cei care ar putea face cunoscut cazul meu sa o faca sa gasesc o solutie de a -mi putea vedea copilul in libertate si de investiga starea lui de sanatate ce se deterioreaza cu fiecare zi . Din partea autoritati nu mai astept nici o solutie si desi in fiecare zi imi duc crucea suferinda nu pot renunta la lupta de a mi elibera copilul din aceasta tara .Cit de fericiti puteti fi voi in tara unde oricit de greu ar fi nu va vedeti copilul ce iati dat viata dupa grati -Dar sa fiu la subiect concret as dori sa stiu in ce mod as putea apela la autorit. europene fie la comisie de abuzuri comisar european .etc As mai putea la justitia din Romania sa apelez pentru reincredintarea minorului . as putea sa invoc necompetenta statului spaniol ce Romania a facut o rezerva prin art 9 si 10 a legi 216 /2003 incheiata la Strazburg privind recunoasterea sentintelor .incredin. minorilor Cu tot respectul pt avocati fiti buni si aceptati ca de si am avocati ca o mare parte din ei nu-si cunosc meseria o scalda in amalgam si cei competenti sunt greu de gasit de aceia apelez la voi adevarati parinti ce v-ati luptat cu ei si acelor avocati competenti ce nu fac compromisuri cu profesionalismul lor. Cu tot respectul un tata suferind!!
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 21:13, 23 Februarie 2008
Eu nu sunt avocat...
Dar daca pot sa va ajut cu altceva ... va rog sa-mi spuneti...

Este greu sa dai o solutie daca nu ai in fata sentintele . Presupun ca programul si conditiile de vizitare a minorului sunt stabilite printr-o hotarare judecatoreasca.
Cu toate problemele care le are mama, puteti intr-adevar introduce o cerere prin care sa cereri sa vi se incredinteze minorul spre crestere si educare, dar aceasta presupune sa dovediti ca tot ceea ce ati afirmat despre mama este adevarat, si nu in ultimul rand, ca aveti conditii (de ex.locuinta, venit sigur si regulat/ dar pot fi si altele ) si capacitatea de a creste copilul.Nu cred ca va fi usor, dupa publicitatea care spuneti ca vi s-a facut.
Si lg.romana protejeaza mama si copilul iar hot de incredintare a minorilor se iau in fct de interesele minorului.
Cred ca v-ar fi utila si o plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului -CEDO- in care sa detaliati toate problemele care le-ati avut si la care sa atasati sentintele care le aveti.
Adresa CEDO o gasiti pe internet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cerere interpol cautare minor stefanspania stefanspania Am o sentinta judecatoreasca definitiva data in Spania ce obliga pe mama sa ma informeze de toate aspectele vietii minorului gradinita medic etc la care ... (vezi toată discuția)
Minor cu doi tatici stefanspania stefanspania fiul meu are 4 ani si-l vad la 2 saptamini 3 ore . De si este destul de atasat fata de mine in ultimile 3 vizite imi repeta acelas lucru ca el are in casa ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala in romania pe fond divortului in spania stefanspania stefanspania As dori sa stiu daca pot face cerere reconventionala privind divortul in Romania pe actiunea de divort ce s/a deschis in Spania . #-o Mentionez ca ... (vezi toată discuția)