avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere interpol cautare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere interpol cautare minor

Am o sentinta judecatoreasca definitiva data in Spania ce obliga pe mama sa ma informeze de toate aspectele vietii minorului gradinita medic etc la care mama nu se supune si a trecut mai mult de un an de zile si inca nu cunosc nimic de minor unde sta medicul grad. etc . Am cerut in trei rinduri executia dar justitias spaniola arhiveaza cererile .
Pot cere interpolului cautarea copilului ??? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Blancy , utilizator 11:09, 8 Iunie 2008
Referitor la atributiile INTERPOL-ului:
Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală (O.I.P.C.) este o instituţie interguvernamentală ce asigură asistenţa reciprocă între poliţiile ţărilor membre pentru prevenirea şi reprimarea criminalităţii de drept comun; nu intervine în probleme cu caracter politic, militar, religios sau rasial; respectă suveranitatea şi independenţa fiecărei ţări; asigură schimbul de informaţii cu caracter poliţienesc la nivel internaţional; identifică infractori urmăriţi internaţional cu mandate; coordonează activitatea de supraveghere şi prindere a infractorilor internaţionali;informează unităţile specializate cu privire la furturi sau pierderi de documente străine de identitate, traficul internaţional de droguri, fals de monedă, furturi auto şi artă, etc. pentru luarea măsurilor operative. La cerere, solicită informaţii necesare soluţionării unor cauze penale.

Poti solicita sprijinul Interpol-ului in acest sens, cautarea unui copil minor. Depune o cerere la ei si ataseaza copie de pe hotararea judecatoreasca pe care o ai.
Da se poate.Important este sa fie facuta corect si fundamentat.Atasati hotararea.
Parerea mea este ca daca nu este vorba despre o rapire interpolul nu se va implica.
Trebuie sa cautati posibilitati concrete de exercitare a dreptului.
Spre exemplu, cu detectivi particulari.
Ce inseamna "arhiveza cererile" Nu vi se ofera nici un raspuns? Sau va sunt respinse cererile?
Inteleg ca deja ati cerut de mai multe ori executarea silita... insa nu inteleg ce s-a intamplat cu cererile... v-au fost ignorate?
Incercati cu un avocat spaniol... poate ca n-ati respectat toate conditiile de forma cerute de procedura... (e o doar o idee)...
Politia?... eu nu vad aici nici o infractiune... (nerespectarea obligatiei de a furniza informatii despre copil?)
Ca sa intelegeti in mare parte cazul lui Stefan , am sa va citez din mesajele anterioare ale lui pe care le-a postat:
Minorul si mama continua sa traiasca cazati in regim special in ONG/uri din Spania manipulata si asistata juritic de acestea declarinduse ca este victima al unor maltratari inexistente ce justitia in mod repetat in 11 sentinte penale ii respinge toate cererile. Mama foloseste minorul de a obtine in mod ilicit beneficii economice si suventii de la serviciilor sociale si comunitare cerind protectie justitiei denuntindu/si sotul cu scopul sa beneficieze de casa bani si rezidenta ce ii este refuzata . Dupa aproape 3 ani de lungi cautari si drumuri Romania Spania si zeci de adrese la politie ,servicii sociale ,la justitia locala din Spania la institutiile competente romanesti la ambasada Romaniei la presedintele Romaniei, tatal isi viziteaza copilul 3 ore la dua saptamini inchisi la subsolul politiei Vinateros din Madrid intr/o stricta supraveghere de camere si sub o paza continua a 2 politisti ce aduc copilul traumatizat si speriat prelundul din gari de metrou Decizia a fost luata de judecatorul 22 de familie Madrid fara a fi consultata autoritatea tutelara si fara a tine seama de cele 10 sentinte date de justitia penala ce reflecta manipularea minorului de mama si lipsa regimul de vizita tata minor......
Se decide custodia copilului mamei , regim de vizita a tatalui intr/un punct de intilnire supravegheat simbata 3 ore la 2 saptamini intr-o asociatie APROME la propunerea Autoritatii Tutelare , motivatia copilul sa se obisnuiasca cu tatal ce nu a avut niciun contact cu el de 2 ani Se.decide interdictia minorului de a parasi Spania fara hotarire judecatoreasca.......
Judecatorul fara a cere alte referinte de la centru sau la Autoritatea Tutelara competenta ia in considerare propunerea nejustificata a centrului APROME trimise cu 4 luni in urma , modifica efectuarea regimului de vizita a minorului anuleaza propia sentinta elaboreaza a doua sentinta nemotivata procesural in care se schinba locul de vizita tata- minor la Politie tot 3 ore la 2 saptamini program ce tatal il urmeaza si in prezent de circa un an inchis in demisolul politiei cu lacate pe usi supravegheat de camere de inregistrare si in prezenta permanenta a 2 politisti fiind supus unui regulament supravegheat aplicabil detinutilor de drept comun.
Ascunderea minorului de mama se dovedeste faptic prin actiunea voluntara de a nu da curs a unei hotariri judecatoresti definitive data de judecatorul de familie 22. Madrid ce in 21 sept.2006 impune mamei sa comunice sotului toate aspectele vieti minorului gradin. medic etc dar mama continua sa se sustrage mai mult de 1 an de a da curs si in prezent acestei hotariri obstructionind tatal de a-si exercitarea drepturilor ce i se cuvin ce nu cunoaste nici in prezent unde se gaseste fiul lui in Spania.........
cam asta este in mare povestea lui :(

Din cate am inteles eu, se pare ca in prezent mama copilului nu da curs unei hotarari judecatoresti prin care trebuie sa-i comunice tatalui aspecte legate de viata copilului si in plus il ascunde.
Cererile formulate de el nu au fost luate in seama, de acea a zis ca sunt arhivate.
Si cu Interpolul e foarte greu .... posibil sa-l ajute , posibil sa nu-l ajute. Din atributiile mentionate mai sus pentru Interpol nu ar reiesi faptul ca face si asa ceva. Fa totusi o adresa catre ei, ataseaza o copie de pe hotararea judecatoreasca si o poza al copilului daca o ai.
Cred ca totusi un ajutor din partea unui avocat din Spania ti-ar prinde mai bine, Stefan.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala in romania pe fond divortului in spania stefanspania stefanspania As dori sa stiu daca pot face cerere reconventionala privind divortul in Romania pe actiunea de divort ce s/a deschis in Spania . #-o Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Necompetenta judecari incredintari copiilor romani in ue stefanspania stefanspania INTREBARE !!Daca un stat comunitar (contractant )respectiv (Spaniol )aplica masuri de protectie a drepturilor parintilor (mamei sau tatalui ) si a ... (vezi toată discuția)