avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... STABILIREA MODALITATII DE VIZITA MINOR IN SPANIA SAU ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

STABILIREA MODALITATII DE VIZITA MINOR IN SPANIA SAU IN ROMANIA

STABILIREA MODALITATII DE VIZITA MINOR IN SPANIA SAU IN ROMANIA

Am mai postat pe acest said situatia mea incredibila de privare de libertate pt a –mi vedea minorul la politie in Madrid cu vizita supravegheata ,lovit si umilit de politie. Refuzul politiei de a avisa medicul de urgenta la solicitarile mele cind minorul venea cu hematomuri si urme de lovituri si cind nu putea sta in picioare datorita durerilor stomacale .etc .Toate acestea in urma unei hot. judecatoresti data in Spania hotarire ce nu are in preambul vre-o motivatie de a se retine vre-un delict sau infractiune ce mi-ar fi atribuite .La fel si interdictia minorului de a parasi Spania fara hot. Judecatoreasca .
Prin bunavointa unor avocati si utilizatori ce le multumesc au raspuns fie colateral fie cit s-au priceput concluzionind cu necesitatea unei investigati speciale atit a drep. internatiunal cit si civil datorita complexitati cazului.pentru a putea opina la intrebarile mele .
Datorita faptului ca am avut incidente din nou privind vizita minorului la politie m-am hotarit inainte de a ma inchide de tot (asa cum au mai facut spanioli cu mai multi parinti si cu un caz asemanator cu al meu in 2004 cu Vasílica Grosu ce si-a dat foc ) sa plec din aceasta tara inapoi in Romania neputint face fata economic drumurilor si moral de a da curs vizitei cu minorului la politie ce s-a stabilit prin hot.judecatoreasca de divort si incredintare ce este apelata in recurs la C. de Casatie .Hotarirea jud. nu este definitiva pina nu este inregistrata in registru.
Decizia mea de a nu mai veni in Spania si sa nu mai dau curs hot.jud.de vizitarea minorului la politie ma pune intro situatie delicata de a inteprinde noi cereri in justitie si o ingrijorare enorma .Este ca si cum mi-as abandona copilul si a renunta sa mai lupt pt.el .Cit voi rezista sa nu-l vad nu stiu !!!#-o
Dar nu situ ce sa , fac ce spune legea care instanta imi corespunde ,la care sa fac in Spania sau in Romania unde am domiciliu sa cer stabilirea modalitatii de vizita minor in Romania ¿? Ce consecinte pot avea in aceasta situatie ¿??Risc sa-mi se retrage drepturile parintesti ¿?
Va rog sa-mi raspundeti la aceste intrebari opina dumneavoastra privind incadrarea legala ce-mi corespunde ..M-as bucura sa gasesc o cale in Romania sa un mai vin in aceasta tara .
Va multumesc!!!
dna. problema este prezentata incalcit si vad ca dvs. cautati consultatii juridice, aici pe net...unde de fapt primiti numai sfaturi...
depinde de cetatenie, de domiciliul minorului...ca sa punem in discutie legea aplicabila

av. vasilescu
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
dna este de fapt un domn ;)

Stefan, cred ca si in aceasta situatie este aplicabil Regulamentul (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului din 27 noiembrie 2003 privind competenţa, recunoaşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti în materie matrimonială şi în materia răspunderii părinteşti, de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1347/2000.
Domnului avocat Vasilescu !!
Doresc un sfat sa-mi pot vizita copilul in Romania ????CE NU ESTE CLAR ????!
Parinti si minor cetateni romani ce au rezidenta provizorie in Spania
Imi vizitez minorul in Spania in urma unei hot judecatoresti data in Spania ce este apelata nu este definitiva .
Ce sfat imi dati ca sa-mi i pot vizita copilul in Romania unde am domiciliul permanentt ???.
Ma scuzati ,dar si eu vad ca dumneavoastra cautati clenti pt. consultatii cu programari pe acest said .de aceia interpretati intrebarile ca si consultatii !!! Va doresc succes !!!
Va rog nu abuzati de semnele de punctuatie.
Nu cred ca veti putea obtine o hotarare pentru a vizita minorul in Romania din moment ce acesta se afla in Spania.
Nu puteti aduce minorul in Romania decat daca obtineti o hotarare judecatoreasca prin care sa aveti dreptul de a exercita legaturi personale cu minorul la domiciliul dvs din Romania.
Problema este unde va veti judeca pt acest aspect ?
Poate ca ati avea sanse sa deschideti un proces in Romania pentru exercitarea dreptului la legaturi personale cu minorul.
Dar daca aveti resedinta in Spania instanta romana nu cred ca va solutiona cauza in favoarea dvs.
Era bine daca erati in Bucuresti ( cu domiciliul) iar mama cu minorul in Spania.
Ati fi putut sa va judecati in Romania.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala in romania pe fond divortului in spania stefanspania stefanspania As dori sa stiu daca pot face cerere reconventionala privind divortul in Romania pe actiunea de divort ce s/a deschis in Spania . #-o Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Minor in afara tarii timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna seara.am o intrebare mama poate sa stabileasca domiciliul minorului in strainatate fara acordul tatalui???multumesc. (vezi toată discuția)
Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)