avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor in afara tarii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor in afara tarii

Buna seara.am o intrebare mama poate sa stabileasca domiciliul minorului in strainatate fara acordul tatalui???multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:31, 1 Septembrie 2008
De principiu se poate, dar daca are o hotarare judecatoreasca cu drept de vizitare din partea tatalui pot aparea probleme.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Luna asta astept hot. de la tribunal cu programul de vizita.Poate instanta sa mi dea un program scurt ptr ca copilul e in Italia stabilit fara semnatura mea??? Stiu ca mama are dreptul sa ia copilul in vacanta in strainatate dar nu sa se stabileasca acolo si sa l mai si scolarizeze fara semnatura mea.ce va fi ??cum se va tremina ?Eu as vrea ca ,copilul meu sa stea in Romania .
Nu stiu exact cu va judecati in proces.
Mai concret, nu stiu ceea ce ati solicitat instantei prin actiunea dvs.
Chestiunea este foarte delicata intrucat de principiu ea ar putea avea acest drept dar daca procedeaza asa va incalca drepturile dvs si ale minorului ( pe de alta parte).
Cred ca o solutie ar fi un program in asa fel incat sa puteti dezvolta legaturi personale cu minorul in asa fel incat sa fie impacate si ,,capra si varza" ca sa spun asa.:)
Nu va pot da un verdict pt ca este foarte greu de spus ce poate iesi.
Incercati sa discutati cu avocatul dvs si sa gasiti o solutie rezonabila.Daca nu aveti avocat ma tem ca nu se va ajunge la o solutie rezonabila, dar, asa cum spuneam se poate orice.
Depinde si de felul in care va percepe instanta lucrurile, de felul in care se va motiva in fapt si in drept.

avocat Claudiu Lascoschi
asteptati hotararea instantei pentru a vedea exact ce a stabilit si dupa aceea se mai poate discuta!
Foarte pe scurt lucrurile se prezinta asa cum a zis domnul Tudorioan.
Totusi nu omiteti aspectul legat de avocat.Acest aspect ar putea constitui scaparea dvs de o hotarare judecatoreasca deosebit de anevoioasa si care nu stiu cum ar mai putea fi corectata ulterior.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am custodia copilului pot sa imi mut domiciliul in alta tara? ContSters168049 ContSters168049 Ma intereseaza daca am custodia copilului si am gasit de munca in strainatate cu contract, pot pleca in tara respectiva cu copilul? Am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Divort cu incredintare minor luciabac luciabac povestea e complicata.am o fetita de un an si 6 luni.locuiesc in casa soacrei cu sotul.cand fetita avea 3 luni sotul mi-a spus ca vrea sa divortam si sa ma duc ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa obtin incredintarea copilului petre liviu petre liviu sunt divortat de un an de zile copilul an varsta de 5 ani a fost ancredintat mamei care acum trei zile a parasit tara anpreuna cu copilul si concubinul ei an ... (vezi toată discuția)