avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot sa obtin incredintarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot sa obtin incredintarea copilului

sunt divortat de un an de zile copilul an varsta de 5 ani a fost ancredintat mamei care acum trei zile a parasit tara anpreuna cu copilul si concubinul ei an portugalia .sustine ca sa dus sa munceasca si ca se va reantoarce peste 2 ani. eu an tot acest timp sunt privat de dreptul de ami vedea fata .ce sase am sa obtin custodia copilului an aceste conditii
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:10, 4 Aprilie 2009
Nu sunteti privat de dreptul de a va vedea copilul.Aveti oricand posibilitatea de a va vedea copilul,insa cu conditia de a va deplasa dumneavoastra acolo sau puteti ajunge la o intelegere cu mama copilului in asa fel incat sa il lase la dumneavoastra anumite perioade de timp,spre exemplu vara,sau de craciun.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
Avocat Ana-Roxana Alexe, Avocat
Aveti o problema legata de stabilirea si respectarea unui drept de vizita (adica dreptul de a lua legatura personal cu minorul) si nu de incredintare a copilului.
Daca nu veti ajunge la o intelegere cu mama copilului asupra modalitatii in care sa il puteti vizita si/sau lua in tara, cel putin in vacante, va trebui sa cereti instantei sa dispuna un program de vizita in baza unei sentinte judecatoresti. Veti indica faptul ca mama locuieste in prezent in strainatate, si chiar daca procedura de judecata va dura mai mult, veti beneficia de o hotarare cu aplicare a unui drept de vizita transfrontalier.
De principiu, ati putea incerca si reincredintarea, dar cred ca riscati sa complicati in primul rand viata coplilului (care inteleg ca astat doar cu mama pana acum), ai carui interese ar trebui sa primeze.
Mult succes!
Intrucat dvs aveti drept de vizita , mama va putea parasi tara impreuna cu minorul numau avand acordul dvs de vointa.

Dreptul de vizita poate fi exercitat oriunde , in limitele stabilite in hotararea judecatoreasca , nerespectarea acestui drept conducand la savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararilor judecatoresti .

Daca realitatea de fapt concreta s-a schimbat , ati putea incerca sa obtineti incredintatea minorului spre crestere si educare.
petre liviu a scris:

sunt divortat de un an de zile copilul an varsta de 5 ani a fost ancredintat mamei care acum trei zile a parasit tara anpreuna cu copilul si concubinul ei an portugalia .sustine ca sa dus sa munceasca si ca se va reantoarce peste 2 ani. eu an tot acest timp sunt privat de dreptul de ami vedea fata .ce sase am sa obtin custodia copilului an aceste conditii

Trebuie sa deschideti un proces prin care sa se stabileasca in alt mod exercitarea dreptului la legaturi personale cu minorul.
Ar fi bine sa va angajati avocat intrucat instantele nu sunt deloc impresionate de astfel de procese si e posibil sa fiti dvs profund afectat de hotararea instantei de judecata.
Ea va trebui citata in Portugalia.Dar puteti incerca sa o citati si in tara.
Isi va trimite avocatul.

avocat Claudiu Lascoschi
prin faptul ca mama plecang cu copilul in portugalia, va intrerupe legaturile personale cu copilul dvs., atunci incercati sa cereti reincredintarea minorului.
acum depinde si de programul de vizita pe care il aveti stabilit de instanta.

av.m.vasilescu

Alte discuții în legătură

Plecat cu copilul din tara malisa malisa Buna ziua. An urma hotararii judecatorest definitive si irevocabile am putut sa plec cu copilul an UK fara acordul tatalui. Nu am avem nici un ... (vezi toată discuția)
Decizia irevocabila la divort remyy007 remyy007 Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul ... (vezi toată discuția)
Mama pleaca cu copilul in africa de sud cu sentinta definitiva si irevocabila si contesta dreptul de vizita al tatalui simona nicoleta simona nicoleta buna ziua!ma numesc marius b .in anul 2001 m am casatorit in ambasada romana din lisabona,portugalia .din aceasta casatorie am un baiat.in anul 2003,de comun ... (vezi toată discuția)