avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot sa obtin incredintarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot sa obtin incredintarea copilului

sunt divortat de un an de zile copilul an varsta de 5 ani a fost ancredintat mamei care acum trei zile a parasit tara anpreuna cu copilul si concubinul ei an portugalia .sustine ca sa dus sa munceasca si ca se va reantoarce peste 2 ani. eu an tot acest timp sunt privat de dreptul de ami vedea fata .ce sase am sa obtin custodia copilului an aceste conditii
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:10, 4 Aprilie 2009
interesant stau si ma intreb oare cum a putut pleca fara acordul dumneavoastra ????onaorata asistenta poate sa faca o mama ceea ce vrea cu copilul si mai ales sa plece fara acordul tatalui in strainatate??
Simplu, are hotarare de incredintare a minorului.
doamna gabriela cu tot respectul dar eu din cate stiu exista o lege care spune ca copilul nu poate parasii tara fara acordul ambilor parinti indiferent de starea de fapt dintre acestia sau ma insel?
Politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor - numai daca este insotit de o persoana fizica majora - in urmatoarele cazuri: ....

este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau este titular al unui pasaport individual (carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecat cu copilul din tara malisa malisa Buna ziua. An urma hotararii judecatorest definitive si irevocabile am putut sa plec cu copilul an UK fara acordul tatalui. Nu am avem nici un ... (vezi toată discuția)
Decizia irevocabila la divort remyy007 remyy007 Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul ... (vezi toată discuția)
Mama pleaca cu copilul in africa de sud cu sentinta definitiva si irevocabila si contesta dreptul de vizita al tatalui simona nicoleta simona nicoleta buna ziua!ma numesc marius b .in anul 2001 m am casatorit in ambasada romana din lisabona,portugalia .din aceasta casatorie am un baiat.in anul 2003,de comun ... (vezi toată discuția)