Ma intereseaza daca am custodia copilului si am gasit de munca in strainatate cu contract, pot pleca in tara respectiva cu copilul? Am nevoie de acordul tatalui pt acest lucru?
Tatal are drept de vizita o data la 2 sapt
nu aveti nevoie de acordul tatalui ptr. a pleca cu copilul din tara; o problema ar fi cu dreptul de vizitare al tatalui- infractiunea prevazuta de art. 307 c.p.
avocat Cristina Popescu
In mod normal ar trebui stabilit un alt program de vizita pentru ca veti incalca hotararea judecatoreasca si drepturile conferite prin aceasta.
Pe de alta parte, ati avea dreptul de a va stabili domiciliul in strainatate si minorul sa va urmeze.
daca aveti o relatie buna cu tatal copilului, puteti schimba acest program de vizita de comun acord. daca-l stiti in stare ca v-ar face plangere penala pt nerespectarea hotararii, puteti sa schimbati acest program in instanta, dat fiind faptul ca nu puteti respecta actualul program.
Relatia nu e buna deloc, deci cu siguranta nu va fi de acord cu schimbarea programului.
Faptul ca am decis sa plec in alta tara m-am gandit in primul rand la copil la faptul ca are sansa sa creasca intr-o tara cu un grad de bunastare dar si civilizatie mult peste Romania
Dupa parerea mea ar trebui sa plecati din tara si sa deschideti dupa aceea la scurt timp un proces prin care sa se stabileasca un alt program de vizitare.
Si dvs. aveti dreptul de a va stabili domiciliul unde doriti asa cum si tatal si minorul au dreptul la legaturi personale.
Este vorba de un conflict de drepturi care trebuie solutionat de instanta civila prin pronuntarea unei hotarari judecatoresti.
Daca exista procesul pe rol si se va depune plangere penala va fi un aspect favorabil pentru apararea dvs.