Am divortat in urma cu 2 ani, iar copilul mi-a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca, tatal avand drept de vizita in prima si a treia sapt din fiecare luna. In aceasta vara doresc sa merg la rudele mele stabilite definitiv in Spania, dar nu stiu cum sa fac ca situatia sa nu se complice :-/ .Nu doresc sa incalc dreptul tatalui de a-si vizita copilul, dar nici nu pot reveni la fiecare doua sapt in tara pt a-i permite lui sa-si exercite drepturile parintesti.Ce as putea face pt ca totul sa fie legal? Mentionez ca as dori sa plec impreuna cu copilasul pt o perioada de 3 luni.... Iar despre o intelegere in acest sens, cu tatal copilului nu poate fi vorba, relatiile dintre noi nefiind tocmai cordiale...Va rog mult, ajutati-ma cu un sfat!!!!
In hotarare se specifica locul in care se intalneste tatal cu copilul? daca nu, dumneavoastra nu-l impiedicati sa aiba legaturi personale cu minorul.
Este o situatie deosebita: plecati in concediu. Nu se pune problema impiedicarii repetate din partea dumneavoastra ca tatal sa aiba legaturi personale cu minorul, pentru a fi in prezenta infractiunii prevazute de art. 307 Cod penal.
Nu, in hotarare nu este specificat locul in care tatal intalneste copilul. Si totusi este vorba de 3 luni in care voi fi plecata cu copilul, perioada in care ar trebui sa intalneasca baietelul de aproximativ 6 ori. Acest fapt nu este socotit... impiedicare repetata?Trebuie sa anunt tatal ca isi poate vedea copilul in strainatate? Cum sa procedez?
Eu cred ca ar trebui sa il anuntati printr-un avocat.Ii faceti o notoficare in scris in care ii comunicati adresa unde va aflati si perioada de timp.
Daca vrea sa vina acolo sa vina.:)
E indicat sa vada un avocat hotararea cu dreptul de vizita al tatalui.Trebuie putin analizata.
Acestea sunt masurile pe precautie pe care le recomand.
Ar fi bine ca situatia sa fie asa de simpla, insa relatiile dintre mine si tatal copilului sunt foarte tensionate. Atat eu, cat si el incercam pe cat posibil sa ne limitam intalnirile la cele cateva minute in care ii dau copilul si mai apoi mi-l inapoiaza, cateva ore mai tarziu.Deci nu cred ca va intelege si parerea mea e ca abia asteapta sa-mi faca probleme....E mai bine sa-mi iau masuri de precautie din timp...