avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul meu trebuie sa stie ca are tata!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul meu trebuie sa stie ca are tata!

Buna ziua!
Sunt un tatic lipsit de bucuria de a-si vedea copilul cum creste in armonie, intr-o familie normala.
La inceput parea ca suntem si noi o familie ca toate celelalte, desi nu am fost (si nu suntem) casatoriti. Treptat, am fost indepartat din viata copilului iar eu am cedat de fiecare data, din teama de a nu face si mai mult rau. A venit insa momentul in care, practic, nici eu si nici copilul nu mai avem ce pierde, deoarece ea, impreuna cu familia ei au acaparat tot. Trebuie deci sa apelez la justitie!
Rugamintea mea este sa-mi spuneti la ce verdict ma pot astepta. Cu alte cuvinte, ce program de vizitare maxim pot obtine, in circumstantele date. Nu am avut niciodata probleme justitia... habar nu am care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac, dar, cu ajutorul vostru, sper sa ma pot descurca.
Mentionez ca "smecherila" are doi ani si doua luni.
Multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2008
_adrian_, utilizator
Cel mai recent răspuns: andi_81 , utilizator 10:36, 19 Martie 2008
acum poate pleaca cu copilul din tzara dar cu acordul celuilalt parinte. faceti actiune de stabilire a legaturilor personale cu minorul, creionati-va un program de vizitare, includeti cate o sapt.-10 zile in care s-o luati in concedii cu dvs. si ...mult curaj!;)

ce ziceti? ca se arunca pe geam cu copilul? aveti martori? daca ati demonstra ca e nebuna, ati castiga copilul, avand in vedere ca "apropierea" mamei ar fi un pericol vital pt. el...anuntati politia, autoritatea tutelara...nu sunteti primul care primeste amenintari de acest gen.

www.avocatura.cabanova.ro
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
Poate scoate copilul din tara doar cu acordul dvs. notarial.
Cata vreme ati recunoscut copilul, sunteti trecut in certificatul de nastere, eu cred ca aveti sanse foarte mari in instanta sa obtineti un program de vizitare, chiar, asa cum s-a sugerat mai sus, un nr. de zile consecutiv pt. a-l lua in concediu. Eu as cere chiar custodie comuna asupra copilului (adica sa aveti drepturi egale cu mama).
Atitudinea mea e un pic mai radicala in aceasta privinta pt. ca nu am inteles niciodata acei parinti care cauta sa rupa copilul de celalalt parinte, urmare a animozitatilor proprii. Trebuie pastrate legaturile cu ambii parinti, copilul trebuie sa beneficieze de ajutor, indrumare si educatie din partea amandurora, asta nu e o chestiune care tine de orgoliul unui parinte, ci de interesul copilului.
raspunde un tata din strainatate !!
Precautie mare stimat tatic pentru iesirea minorului din tara cu mamica te previn pt. ca nu ai ideie calvarul ce te asteapta . Trebuie sa recunoastem fara sa te suprinda ca legile privind protectia copilul in Romania sunt inca foarte bune dar sub orce critica pt. protectia lui in afara tari si ca sa te lamuresti :
Romania nu are o lege conventie clara pe aceasta tema de aceia cel putin eu nu cunosc de si am cautat vre-un copil iesit cu mama in strainatate sa mai fie repatriat vreodata desi pe fond cresterea si educatia si locul copiilor si a romanilor in general este in Romania .
Din alt punct de vedere unele tari Spania mai ales Franta,Germ. se aplica prioritar ca principiul de drept pe primul loc protectia femeii, ,mamei si al doilea loc protectia minorului din fericire in Romania este invers.
Mai concret mama vine cu minorul in strainatate deschide divort si statele ce exceleaza in democratie care apara si promoveaza drepturile mamei de a proteja drepturile ei de a trai si stabili unde doreste .Odata cu deschiderea divortului desigur obtine si custodia copilului probind cu veniturile ca poate poate asigura cresterea si educarea copilului Conform reguli generale ale incredintarii copilului unui din parinti acesta are dreptul de a stabili domiciliul copilului De aici odata obtinuta de mama custodia ,incredintarea practic acelasi lucru ea ramine cu el in strainatate iar bratul legiuitorului statului Roman nu o mai poate ajunge cu protectia lui .natalitate ,cetatanie limba educatie ,cultura religie et. mai ales cu noile legi regulamente a COM. Europene si uite asa incepe calvarul tau de ati vedea copilul plecat cu mama in strainatate . Iar daca nu vei avea bani de a face drumuri in fericitul caz ca mamica o sa doreasca sa-ti vezi copilul o sa devii o "LEGUMA DE PARINTE " sa-mi scuzi expresia. Nu am exagerat cu nimic si doresc onorabili avocati cu experenta lor sa spuna contrariul daca pot argumenta .
comentariul referitor la av .lory10 . Mia placut comentariul dv. dar din pacat copilul este folosit ca moneda de razbunare a capriciilor ambitiilor parintiilor punindu-si pe primul loc orgoliile ,capriciile lor si apoi interesele prioritare a copilului Nu in ultimul rind se gindesc la consecintele acestor tratamente a copiilor traumatizarea lor ce-i marcheaza toata viata.
referitor la refuzul mamei de a participa si tatal la crestere "te-am crescut singur fara ajutor " din experenta mea ti-as recomanda sa deschizi urgent un cont pe numele copilului cu inputernicirea acesul mamei la el sa depui in fiecare luna o suma ce o crezi tu de cuvinta pina ce instanta va hotari pensia alim.
aceasta iti v-a fi folositoare ca o proba de bunele tale intentii si v-a influienta judecatoruul sa decida in favoarea ta in drepturile tale inchide poarta mamei de a te acuza de rea credinta in cresterea minorului si chiar abandon Dupa cele relatate mama se poate schinba oricind in functie de interesele ei !!

Alte discuții în legătură

Minor cu doi tatici stefanspania stefanspania fiul meu are 4 ani si-l vad la 2 saptamini 3 ore . De si este destul de atasat fata de mine in ultimile 3 vizite imi repeta acelas lucru ca el are in casa ... (vezi toată discuția)
Petitie ! eliminarea custodiei comune brokenangel brokenangel (rog adimin-ul sa nu stearga - multumesc ! ) Pana nu de mult, custodia comuna era o notiune juridica de care auzeam mai mult in filme – parea solutia cea ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna- program de vizita ronaldo83 ronaldo83 daca in 2011 s a obtinut un program de vizita,se poate deschide proces acum pt custodie comuna??si daca da cat ajunge un astfel de proces?? [ nu mai scrieti ... (vezi toată discuția)