avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitate desfasurare activitate in firma nou ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitate desfasurare activitate in firma nou infiintata

Buna ziua. Am infiintat un start-up (SRL) cu cod caen 7219 (Cercetare- dezvoltare in alte stiinte naturale si inginerie). Am primit o cerere de oferta pentru proiectarea unui aparat, am facut oferta si, probabil, urmeaza sa primesc comanda. Activitatea de proiectare o voi face chiar eu, fiind administratorul unic al firmei si neavand niciun angajat.
Intrebarea mea ar fi urmatoarea: Mai am nevoie de vreo autorizatie sau este 100% legal sa fac proiectul, sa il predau, sa facturez si sa primesc banii in contul firmei? Firma are, evident, sediu social, dar nu am si un punct de lucru... (Mentionez ca nici eu nu sunt angajat in firma).
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2021
_adrian_, utilizator
Cel mai recent răspuns: _adrian_ , utilizator 23:19, 23 August 2021
Nu este obligatoriu ca un asociat sau administrator de SRL sa aiba contract de munca ... exercitarea atributiilor se face in baza actului constitutiv al societatii sau al contractului de mandat.
Multumesc pentru raspuns. Ma ingrijoreaza, insa, o informatie gasita pe net, cum ca as avea nevoie de autorizatie de mediu... [ link extern ]

Eu o sa fac aceasta "lucrare" in regim "home office". Credeti ca as putea avea probleme?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit activitate cercetare dezvoltare b06dAn b06dAn Buna ziua, Sunt asociat unic al unui SRL-D care are activitatea principala codul CAEN 7112 (Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d fara finantare s3bash s3bash Buna ziua Am un service electronice si as dori sa infiintez un SRL-D, insa am cateva nelamuriri. In primul rand, intrebarea mea este daca pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Funcționar public are dreptul de a înfința o firmă? Ami1988 Ami1988 Bună ziua! sunt funcționar public și particip la un start up unde aș dori să primesc o finanțare pentru ideea mea de afacere. În caz de succes se va ... (vezi toată discuția)