avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate olden

Activitate olden

Foarte pe scurt sucursala poate fi descrisa ca fiind:

– dezmembramant fara personalitate juridica al unei societati comerciale, fiind integrata organic societatii fondatoare,
– dependenta economic si juridic de societatea fondatoare,
– dispune de atribute de identificare precum sediu statornic, permanent diferit de cel al socuietatii fondatoare,
– exercita o functie de reprezentare, in limitele imputrernicirioilor primite, in raporturile societatii cu tertii.
Formalitatile privind inmatricularea sunt similare celor pentru constituirea unei societati comerciale.
Cererea de inregistrare la registrul comertului (este aceeasi cerere precum cea folosita pentru inmatricularea societatilor comerciale) trebui insotita de actul de constituire, dovezile de detinere a spatiului care va servi ca sediu sucursalei, declaratiile persoanelor imputernicite sa reprezinte sucursala privind capacitatea lor de a detine aceasta insarcinare, specimenul de semnatura, declaratii privind conformitatea cu regulile de autorizare de catre autoritatile publice.

mai clar ca sa intelegi , altii simplifica fac PUNCT de lucru / sediu secundar in baza HOTARARII AGA , cu o PROCURA SPECIALA si taxele la ORC sunt mai mici .
IN ITALIA te obliga fiscal la SUCURSALA ?
Răspuns la discuția Act constitutiv sucursala
Sucursala nu are personalitate juridica deci nu are act constitutiv .
SUCURSALA e practic sediu secundar : sucursala, reprezentanta , agentie , etc .
Obiectul de activitate al sucursalei poate reprezenta partial sau in totalitate obiectul de activitate al societatii fondatoare, dar nu poate diferi de acesta.
care sunt obligatiile unui PROPRIETAR dupa expirarea sediului social ,
o casa cu N camere are N firme de regula 1 an,
face concurenta GAZDUIRII specific AVOCATILOR , corect , indrept întrebarea si sub acest aspect , ce obligatii au avocatii, proprietarii ca la ORC sa nu mai apara firmele la adresa lor ?
E OK ?
ADMINISTRATORII nu fac schimbarea, respectiv PRELUNGIREA de sediu social .


caut in lege si nu gasesc NIMIC , cei de la ORC cer sa faca o MENTIUNE
Răspuns la discuția Angajat contract 2 ore
pentru mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
sa si faca un PFA caen 9200 - bucatar / menajera /paznic , etc. la domiciliu persoanelor fizice nu COMERT si e perfect in LEGALITATE , are comenzi ferme , ca le face la ei , ca le face la ea e la DOMICILIUL PERSOANELOR FIZICE .
pe Facebook sa mentioneze facem servicii de gatit la comanda la persoane fizice (nunti, botezuri , aniversari, evenimente , camara de toamna , etc.) .

SUCCES !
si eu m am interesat pentru Ungaria , stat membru UE ,
inregistrezi la ORC punctul de lucru - sediu permanent ,
declari si in UNGARIA la ANAF si ceri de la ANAF ROMANIA sa stabiliti dubla conventie care taxe is mai mici, in UNGARIA sunt foarte mari (contabilitate separata dar inregistrata in ROMANIA, respecti legislatia lor de contabilitate primara ) .
legat de o adresa , apare la ORC N firme dar firmele in cauza au expirat in baza contractului sediu, ce trebuie sa faca proprietarul, cei de la ORC ii cer ca sa le stearga 72 lei pe fiecare , e corect ?
in rest noul administrator care stabileste da o declaratie pe proprie raspundere , iar nu e corect .
multumesc ,
daca tot ne obliga sa l platim, o sa l putem deconta modificand actul civil si incluzand impozitul pe sediu social, taiem bugetul la salarii, nu platim la anaf ci la primarie - codul fiscal .
Asta i Romania bugetul se imparte dar nu se modifica , management .
Buna ziua,
in concubinaj banii nu s la comun , se presupune ca fiecare cumpara pe numele lui si e a lui , unul mobila, altul masina de spalat , etc. In ce priveste rata la CASA se stabileste care vrea sa o plateasca si sa ramana cu ea si plateste pe numele lui sau jumate jumate dar sunt coproprietari de drept .
Totul se bazeaza pe acte de plata in caz de concubinaj.
In ce priveste acordarea domiciliului e cam sensibila LEGISLATIA , e considerat un chirias cu contract decomodat, vedeti actele . ( sunt multe cazuri tragice , moare unul si copiii ii arunca in strazi chiar daca el a platit, batranetea ) TRAGIC este ca esti TALHARIT .
Cel mai bine e prin uzufruct viager si ramane acolo pana moare dar se deterioreaza imobilul, nu-l poate intretine , risca sa i dea FOC, e greu , e greu , isi poate reface viata , etc.. Si in caz de intretinere nu l poti scoate afara dar casa se deterioreaza , te reclama la politie, isi pierde luciditatea !
BATRANETEA este o etapa foarte TRISTA si tabu .
eu am un vecin care a facut actele si a cedat unui cumnat , traieste in MIZERIE , plange ca prietena nu vine sa stea cu el ca ea pierde ce are , E ASA DE CIUDAT !! Apartamentul e plin de gunoaie in CENTRUL ORASULUI ! DACA nu vedeam nu credeam , de 12 ani dureaza asta . NU au ce sa faca , tin apartamentul distrus pana el moare , incredibil !
da in calitate de persoana fizica -obligativitatea copiilor actului de identitate pe fiecare coproprietar anexata la declaratie . (nu le pot procura si nici nu mi le dau "satui de smecherii electorale" )
eu am citit pe alte forumuri ca cei cu activitate si fara decontare ch. utilitati platesc impozit pe locuinta .