si eu am gasit ca ar fi in vigoare...pt ca la facultate inca se discuta despre asa- zisa clauza penala.Deci stie cineva sa-mi dea un raspuns exact ?..pentru ca este un proces in curs de solutionare si eu chiar cred ca o sa castig,iar clientul meu nu va trebui sa plateasca penalitati de 0.4%/zi la suma de 10.000 Euro, ci numai dobanda legala
dragii mei sunt atat de contradictorii raspunsurile voastre! anca_diana sunt de aceeasi parere cu tine, ce poate fi cerut in cadrul unui proces este dobanda legala; chiar am gasit o speta adusa in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie care considera aceasta clauza nelegala,cf lg 313. Am adus acest subiect in discutie deoarece mi s-a spus excat ce au raspuns ceilalti aici pe forum.
poate sa-mi spuna cineva, va rog, daca clauza la un contract de imprumut intre doua persoane fizice prin care se aplica penalitati de 0.4% pe zi la suma de 10.000 euro ,in caz de intarziere, este legala si daca poate fi ceruta in proces???
va multumesc frumos anticipat!
poate sa-mi spuna cineva, va rog, daca clauza la un contract de imprumut intre doua persoane fizice prin care se aplica penalitati de 0.4% pe zi la suma de 10.000 euro ,in caz de intarziere, este legala si daca poate fi ceruta in proces???
va multumesc frumos anticipat!