avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociatul unic administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociatul unic administrator

asociatul unic administrator poate fi angajat al firmei pe care o administreaza?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:10, 3 Ianuarie 2007
Parerea mea, da.

Parerea Inspectoratului Teritorial de Munca, nu.
ok, asta-i si parerea mea.dar totusi chiar nu poate fi angajat pentru ca in statut scrie ca administratorul primeste lunar o remuneratie
Se pune problema daca eu pot sa ma angajez pe mine la mine. Contractul de munca se incheie intre cine si cine? O varianta ar fi sa angajezi pe cineva cu durata determinata si timp partial si, in aceasta perioada, el iti poate semna contractul de munca, la ITM aparand un contract corect intocmit si semnat cu semnaturi distincte la angajator si angajat.
Sau poate cesiona o parte sociala.
Nu poti fi angajat cu contract individual de munca. Dar poti primi remuneratie pentru activitatea de administrare. In mod legal, contabila mea a incheiat un contract civil, care imi da dreptul de a primi banii in mod legal Se impoziteaza doar cu 16% si atat.

Alte discuții în legătură

Poti fi angajatul propriei firme unde esti asociat unic? as vrea sa stiu daca ma pot angaja cu carte de munca la societatea unde eu sunt actionar unic. (vezi toată discuția)
Asociat-unic gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Am o intrebare, un asociat-unic poate sa lucreze la firma, fara sa fie angajat? De la ITM au zis ca tebuie sa fie angajat cu contact de munca! Va ... (vezi toată discuția)
Srl asociat unic . adaugare administrator cu puteri limitate Pulux Pulux Buna ziua, Pentru un SRL cu asociat unic, as dori sa adaug un administrator, cu puteri limitate si remuneratie 0. 1. Eu ca asociat unic, trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)