avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poti fi angajatul propriei firme unde esti asociat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poti fi angajatul propriei firme unde esti asociat unic?

as vrea sa stiu daca ma pot angaja cu carte de munca la societatea unde eu sunt actionar unic.
depinde din ce oras esti.camera de munca explica ca nu poti avea si calitatea de angajat si de asociat unic.Pana acum,oamenii isi numea inca un administrator,de la infiinatare,administrator care avea puteri limitate pt.a-l angaja pe acesta.mai nou nu se mai accepta la Sibiu.Nu exista temei legal pt.aceasta.E de preferat sa fiti 2 ca sa te poti angaja.Daca nu iti accepta camera de munca,fa un act de cesiune si depune-l la ORC(te va costa vreo 2.500.000 lei-depunerea)asta daca iti faci tu singur actul si nu il mai platesti.daca ai nevoie de ajutor scrie la ancabaciu2004@yahoo.com.succes!
Ca vrei e bine, inseamna ca ai vointa, dar raspunsul este nu se poate.
Bani se pot scoate din firma si altfel decat prin salarii, cat despre asigurarea de sanatate si pensii aceasta se poate rezolva prin contract direct.
nu poti avea un contr. individual de munca fiindca nu sunt doua parti.
in situatia data se incheie un contract de asigurari sociale.

Lansez si eu o intrebare pe aceeasi tema:
Cunoaste cineva vreun caz in care s-a acceptat inregistrarea la Insp. Terit. de Munca a unui contract in care aceeasi persoana (asociatul unic) semna si la angajator si la angajat?
Rog raspuns urgent.
Va multumesc.
CHIAR NIMENI NU A INTALNIT O ASEMENEA SITUATIE?

Alte discuții în legătură

Asociat unic exista vreo madalitate de a ma angaja la firma unde sunt asociat unic.daca exista va rog sa-mi explicati
(vezi toată discuția)
Poti fi angajat la firma la care esti unic actionar? as vrea sa stiu daca ma pot angaja cu carte de munca (prin transfer de la o alta soc.) la firma mea unde sunt actionar unic. (vezi toată discuția)
Asociatul unic care este si administratorul srl se poate angaja cu contract de munca la aceasta societate? monique monique Buna ziua, Va rog foarte mult lamuriti-ma si pe mine cu problema aceasta : Sunt asociat unic si administratorul unui SRL. Se poate ca sa ma angajez cu carte ... (vezi toată discuția)