avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale poti fi angajat la firma la care esti unic actionar?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

poti fi angajat la firma la care esti unic actionar?

as vrea sa stiu daca ma pot angaja cu carte de munca (prin transfer de la o alta soc.) la firma mea unde sunt actionar unic.
Pai...o prima parere, anyway, mai asteptam s-alte opinii:
Well...in cazul in care nu esti tu administratorul, ci o alta persoana care sa reprezinte societatea in raporturile de munca, si nu numai, nu vad de ce ar fi vreo problema...
Daca tu esti si administrator, si unic asociat....e mai greu...adica...ori dai in judecata sfantu' nostru sistem legislativ, si mergi pana-n panzele albe (asta, daca n-ai altceva mai bun de facut in urmatorii treij' de ani!)...ori recurgi la un artificiu si fentezi ITM-u', in sensu' ca...imputernicesti o persoana prin mandat sa reprezinte societatea pe o perioada de...pana te-angajezi... ma rog, ideea e ca...nu te poti angaja tu pe tine insuti, sa fie acelasi specimen de semnatura in dreptul angajatorului si in dreptul angajatului...
NU atat timp cat eu nu am vazut S.A.-uri cu actionari unici
Citeste articolul aparut in Revista CAPITAL Nr.36, din 06 septembrie 2001 - Asociatul unic se poate angaja la propria firma!

"Pentru prima oara, o firma reuseste sa invinga in justitie o procedura a Ministerului Muncii, care interzice proprietarilor unici sa devina angajati la propria societate".

Daca nu il gasesti ti-l pot trimite daca imi dai o adresa de mail.
Issa
nu
daca esti asociat unic insa difera persoana administratorului te poti angaja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator vs angajat lexy3k lexy3k am un SRL (adicasunt pe cale sa il fac:) ) daca eu sunt administratorul si eu realizez toata munca mai am nevoie sa angajez pe cineva adica pot sa primesc eu ... (vezi toată discuția)
Administrator salariat deacroxana deacroxana Am urmatoarea situatie: X este asociat unic la o firma. In actul constitutiv se mentioneaza urmatoarele: \"conducerea societatii este efectuata de catre ... (vezi toată discuția)
Plata salariului de la angajator pe firma proprie sub forma de "consultanta pentru afaceri si management" andeiusa@yahoo.com andeiusa@yahoo.com Dragii mei, As avea si eu nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: tocmai am primit o oferta din partea angajatorului meu de a-mi fi platit ... (vezi toată discuția)