avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate Pantea Dacian

Activitate Pantea Dacian

Răspuns la discuția Uzucapiune lunga durata
Coproprietarul probabil este decedat din moment ce prin anii 70. avea in jur de 60 ani si sunt fara posibilitate de a afla adresa unde a plecat in perioada aceea sau daca mai are alte rude intrucat nu s-a tinut legatura cu el .In cazul in care nu pot uza de uzucapiune as avea alta cale de a-mi vinde cele 5/8 chiar cu o clauza in contractul de vanzare-cumparare prin care sa ma oblig sa despagubesc coproprietarul ?
Buna ziua. Am dobandit 5/8 dintr-o casa plus curte in 1986 de la o bătrâna de care am avut grija pana în 1989 cand a decedat cu act de mostenire prin notariat. Celelalte 3/8 parti apartin unui fost sot al bătrânei de care s-a despartit in anii 70 si care a plecat din localitate nemaistiind nimic de el la acea data (1986). De la decesul bătrânei am platit toate darile pe numele meu dar acum as vrea sa vand proprietatea împiedicandu-ma faptul ca nu sunt proprietar pe toate partile
Ma intereseaza daca as putea invoca uzucapiunea pentru a putea deveni unic proprietar. Multumesc .
Buna ziua. Am dobandit 5/8 dintr-o casa plus curte in 1986 de la o bătrâna de care am avut grija pana în 1989 cand a decedat cu act de mostenire prin notariat. Celelalte 3/8 parti apartin unui fost sot al bătrânei de care s-a despartit in anii 70 si care a plecat din localitate nemaistiind nimic de el la acea data (1986). De la decesul bătrânei am platit toate darile pe numele meu dar acum as vrea sa vand proprietatea împiedicandu-ma faptul ca nu sunt proprietar pe toate partile
Ma intereseaza daca as putea invoca uzucapiunea pentru a putea deveni unic proprietar. Multumesc .