avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot invoca uzucapiunea ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot invoca uzucapiunea ?

Buna ziua. Am dobandit 5/8 dintr-o casa plus curte in 1986 de la o bătrâna de care am avut grija pana în 1989 cand a decedat cu act de mostenire prin notariat. Celelalte 3/8 parti apartin unui fost sot al bătrânei de care s-a despartit in anii 70 si care a plecat din localitate nemaistiind nimic de el la acea data (1986). De la decesul bătrânei am platit toate darile pe numele meu dar acum as vrea sa vand proprietatea împiedicandu-ma faptul ca nu sunt proprietar pe toate partile
Ma intereseaza daca as putea invoca uzucapiunea pentru a putea deveni unic proprietar. Multumesc .

Alte discuții în legătură

Uzucapiune lunga durata Pantea Dacian Pantea Dacian Buna ziua. Am dobandit 5/8 dintr-o casa plus curte in 1986 de la o bătrâna de care am avut grija pana în 1989 cand a decedat cu act de mostenire prin ... (vezi toată discuția)
Prin uzucapiune poti dobandi proprietatea unui imobil cu proprietar? sbdcl sbdcl o doamna a fost casatorita cu un domn legal 10 ani apoi au divortat si timp de 22 de ani au stat impreuna in aceeasi casa convietuind ca un cuplu dar fiind ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu abitatie viagera alllydiana alllydiana Buna ziua!Am si eu o intrebare,acum 7 ani am cumparat un apartament cu 3 camere in Ploiesti cu abitatie viagera (proprietarul sa ramana pana moare).De curand ... (vezi toată discuția)