Buna ziua,
Ma intereseaza daca , dupa ce instanta a stabilit un cuantum pentru alocatia de intretinere a minorului, dupa cat timp de la pronuntare se poate deschide un nou proces de modificare a cuantumului acestei alocatii. Au aparut recent ceva modificari la Codul familiei?
Multumesc
Multumesc Avlil,
Insa eu as pune problema in felul urmator:]
Daca eu sunt unic actionar la o firma si dispun sa-mi trec in carte de munca 800 lei pentru care platesc la stat inca cca 57% si prefer sa scot bani din firma pe dividende pt care platesc 16 %,inseamna ca trebuie sa stau linistit ca oricum indiferent cati copii abandonez si indiferent cate miliarde imi scot din firma legal mie nu-mi vor fi propriti decat maxim 400 lei.
Eu din discutiile de aici cam asta inteleg si ca legea nu ma prea ajuta.
[Conform Codului Familiei, art. 94 alin. (1), se stabileste ca pensia de intretinere se plateste din „mijloacele” debitorului, adica veniturile din munca cu caracter periodic si continuu si alte sume care se platesc in temeiul raporturilor de munca, care au caracter de continuitate.
Daca sporul de pericol il primeste lunar, atunci se va lua in calcul si acesta.
Elis, am citit si eu acest articol(94) si nu vad nicaieri unde scrie ca veniturile trebuie sa aiba caracter periodic. Daca cel care datoreaza intretinerea are un castig de 200.000 lei la fiecare final de an , pt care plateste si impozit statului, iar in rest are un salar hotarat de el de 800lei , oare va fi cineva atat de absurd sa hotarasca o pensie unui copil raportata la doar la cei 800 lei?
Buna ziua,
La calculul pensiei de intretinere se pot lua in calcul si dividendele pentru care s-a platiti si impozit in cazul in care impricinatul are si carte de munca?
Spuneti-mi, va rog, pentru depunerea plangerii penale pentru neplata pensiei de intretinere, trebuie sa am o hotarare definitiva?Avocatul care ma consiliaza asa spune.
ultimul termen al procesului a fost in martie cand s-a stabilit o pensie alimentara lunara incepand cu data deskiderii procesului(din 2006), hotararea s-a redactat in mai iar eu am depus apel imediat cerand o marire a cuantumului pensiei si in tot acest timp tatal nu a platit nimic pentru copil...
Ce articol de lege stabileste de cand incepe sa curga cele doua luni?
Nu am stiut de aceasta ordonanta....avocatul care -a facut cererea de apel nu mi-a spus. Si acum probabil nu se mai poate face nimic decat sa astept. .Mi se pare si mie aberant se te tarai atatea luni pentru pensie alimentara...Iar sansa de reusita nu stiu cat de mare este daca omul nu are carte de munca indiferent la ce nivel e firma lui si ce venituri realizeaza pe firma..
In cazul respectiv instanta nu are date despre venituri si s-a fixat in raport cu minimul pe economie, paratul fiind unic actionar la o firma cu profit foarte bun, dar fara carte de munca. Din martie cand s-a dat hotararea nu a platiti nici un ban, iar hotararea s-a redactat in mai.
S-a facut apel impotriva acestui cuantum si termenul obtinut este in septembriesi probabil va dura. In tot acest timp paratul este absolvit de orice obligatie? Ce se intampla daca nici dupa fianalizarea apeluilui nu plateste?
In cat timp de la o hotarare judecatoresca care spune ca trebuie achitate cheltuielile de judecata si pensia alimentara pentru un copil, trebuiesc trimisi banii?
Poate stie cineva sa ma ajute:
in conditiile in care tatal , asociat unic la o firma cu profit cu multe zerouri,fara pierderi, decalara o suma nesemnificativa la dividende, ar trebui sa i se calculeze pensia alimentara pt copil dupa minimul pe economie, adica 600lei ? Sau poate fi i urmarit altceva in bilantul societatii respective?
Multumesc