Daca nu intentionezi sa il vinzi atunci concentreaza-te pe doua directii:
1. chiar daca esti provocata, nu vorbi urat cu mama, nu antagoniza pe nimeni, lasa-i in plata domnului.
2. daca are nevoie de intretinere, trebuie sa faci dovada ca ai platit sume rezonabile in banca sau catre persoanele care o ingrijesc pe mama.
Dovada ca nu ti-ai intretinut mama (la nevoie) este singura dovada care te va face sa pierzi casa.
Absolut NICIODATA sa nu dai bani cash, intotdeauna prin transfer bancar sau transferuri de tip moneygram cu mentionarea scopului (nici macar chitantei de mana).
Nu va fi desfiinţat niciun contract.
Dacă te superi, poţi vinde imobilul (cu sarcini) şi din banii primiţi o poţi ajuta cu bani pe care îi depui în fiducie la bancă având mama ca beneficiar, iar banca îi dă bani regulat.
Poţi merge la bancă să faci o ipotecă inversă, adică vinzi casa băncii şi primeşte mama bani în mod regulat.
Există metode să scapi de griji.
Nu are nicio importanţă că eşti în Anglia. Nu trebuie să stai lângă părinţi ca să dovedeşti că îi întreţii.
Obligaţia de întreţinere este ACTIVATĂ de starea de nevoie şi de starea de incapacitate a întreţinutului. Nu ai nicio obligaţie să întreţii un om bogat şi sănătos.
Clauza de întreţinere este CONDIŢIONATĂ de NEVOIA DE INTREŢINERE.
In contract scrie că va trebui sa o îngrijiți daca ea este in stare de neputință.
Buna ziua.
M-am uitat pe Contract. Conform celor scrise mai sus, poate fi anulabil. E dificil de demonstrat că dvs ii faceti mamei mesajul zilnic, daca ea e neputincioasă, locuind în țări diferite.
Prin urmare, ar fi bine sa prestati intretinere in natura si sa aveti dovada ca ati cumparat hrana, medicamente, etc.
Numai bine!
Art. 1091, al 4 Cod Civil: Până la dovada contrară, înstrăinarea cu titlu oneros către un descendent ori un ascendent privilegiat sau către soţul supravieţuitor este prezumată a fi donaţie dacă înstrăinarea s-a făcut cu rezerva uzufructului, uzului ori abitaţiei sau în schimbul întreţinerii pe viaţă ori a unei rente viagere. Prezumţia operează numai în favoarea descendenţilor, ascendenţilor privilegiaţi şi a soţului supravieţuitor ai defunctului, dacă aceştia nu au consimţit la înstrăinare.
Conform prevederilor art. 703 Cod civil, uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane şi de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanţa.
Uzufructul este un drept real esenţialmente vremelnic (durata sa maximă fiind durata vieţii uzufructuarului), care îi conferă beneficiarului dreptul de a exercita asupra lucrului altuia unele atribute ale proprietăţii, şi anume acelea cuprinse în jus utendi şi jus fruendi.
Potrivit jurisprudentei din domeniu, actele de vanzare-cumparare intre parinti si copii s-au dovedit a fi donatii deghizate si, prin urmare au fost anulate in instanta.
Din acest motiv, noul Cod civil a clarificat riscul incheierii unor astfel de contracte.
Din textul de lege rezulta ca este nevoie de consimtamant la data instrainarii.
Pentru evitarea oricarui litigiu, consimtamantul ar trebui sa se regaseasca in continutul contractului, acest descendent consimtind la respectiva instrainare si luand la cunostinta de continutul contractului.
In caz contrar, cel care a consimtit poate invoca faptul ca nu a cunoscut continutul contractului si a fost in eroare, astfel incat se poate adresa justitiei pentru desfiintarea actului. In cazul in care se incheie separat consimtamantul, in opinia mea, ar trebui sa fie incheiat concomitent, cu precizarea ca persoana care consimte a citit contractul dintre parti.
Ei pot sa solicite anularea contractului pentru ca nu prestati intretinere pentru părinții. Si e greu de demonstrat că prestati intretinere la la distanta. Mai bine era sa încheiati un contract de renta viagera. In anumite conditii, contractul de întreținere se poate transforma in contract de renta viagera.
Prin Contract, v-ati obligat sa prestati intretinere?