avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Activitate Strada112

Activitate Strada112

În urma cu 4 ani m-am angajat ca șofer pe duba în comunitatea europeana. Din nefericire am adormit la volan și m-am răsturnat. ( m-au trezit cei de la dispecerat sunând ca disperații, nu am reușit sa dorm mai mult de o ora). Acum după aproape 4 ani, fostul angajator ma suna sa îmi spună ca ma da în judecata și ca ii voi plăti eu mașina. Ce credeți? Sunt bun de plata? Mașina nu avea casco... Ideea e ca mi-a oprit în luna cu accidentul 1100 euro și încă câteva luni câte 200-300 euro.
Eu știu ca nu am de ce sa răspund doar ca nu vreau sa ma plimb pe drumuri cu ăștia m-am luat puțin de ei și vad ca nu mai suna
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am o aplicație pe telefon care înregistrează toate apelurile. Știu ca asigurarea despăgubește. El m-a văzut mai tânăr, ca am 21 de ani.... Și eram cu duba... Ce a zis, stai ca fraierul are nevoie de permis, e și tânăr, îl prostesc. Oricum la politie nu a ajuns în perioada incidentului, acum probabil crede ca ii pic în plasa, cu decesul. Am pus întrebarea aici pentru ca nu știam exact cât timp are victima sa raporteze un accident la politie. La cel cu daune materiale, clar știam ca e termenul de 24 de ore. Oricum nu a pățit nimic atunci. Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri. La următorul apel ma gândesc clar sa ma duc la politie sa depun plângere.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca asa voi face . Am zis sa ii las în pace, ca oricum nu le dau nimic. La următorul apel ma duc la un avocat
Am înregistrări telefonice din februarie și de acum

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua,

Daca ati declarat incidentul la politie nu aveti de ce sa va faceti griji. Puteti sa formulati o plangere penala pentru santaj impotriva celor care va pretind sumele respective cu conditia sa aveti probe pentru ceea ce sustineti.

Bună, în luna februarie 2019, în timp ce dădeam cu spatele am atins ușor o femeie de aproximativ 55-60 de ani care se afla pe partea carosabila. A refuzat sa chem salvarea sau sa o transport eu la spital. I-am lăsat numărul meu totusi... Am fost și am declarat incidentul la politie. Dupa vreo 3 ore m-a sunat un nepot sa îmi spună ca se simte rău că el trebuie sa o ducă la spital ca are 2 coaste rupte, pe scurt pretexte sa îmi ceara bani, a cerut 2000 de lei, bani pe fare eu am refuzat sa ii plătesc, m-a amenințat ca se duce la politie, ca are certificat medico-legal. Dar nu i-am dat nimic. Faza este ca astăzi, după aproape 7, luni ma suna iar sa îmi zică ca trebuie sa ne întâlnim sa vorbim, ca femeia a murit, mai mult ca sigur încearcă sa scoată niște bani. Ideea este, ca ei nu au fost la politie pana acum. Exista vreo șansă să facă ceva legal vorbind? Adică sa ma învinovățeasca pe mine? Menționez ca dădeam cu spatele și nu aveam viteza deloc, femeia doar a căzut, s-a murdărit puțin și s-a zgâriat puțin la mana. De ridicat s-a ridicat, ba chiar a aprins și o țigară liniștita. La politie am declarat ce s-a întâmplat, data, ora, număr de telefon. Pana acum nu m-a sunat nimeni din politie (de 7 luni).
Astăzi, după aproape 7 luni, ma suna din nou nepotul "victimei" sa îmi spună ca vrea sa ne întâlnim, ca femeia a murit. Din februarie nu am mai primit niciun apel de la ei. Dar astăzi m-au sunat din nou. Eu am depus declarație atunci, în ziua incidentului, dar nu m-au sunat și nici nu m-au cautat pe acasă cei de la politie, semn ca (presupun eu) ei nu s-au dus la politie. Cred ca nici certificat de la IML nu au din perioada respectiva. Legal vorbind, risc sa răspund pentru victima? Părere mea e ca nu as avea de ce.


Răspuns la discuția Procura minori
Ok, dar dacă specific perioada iar ea nu se mai întoarce... Nu se pot lua masuri? Adică accept sa plece în vacanta, dar nu sa se stabilească acolo cu fiul meu....
Bună seara. Eu și fosta mea prietena avem un băiețel de 4 ani jumătate. De 2 luni nu mai locuim împreună. Băiatul este la ea, îl vizitez zilnic, l-am recunoscut în certificat. Ideea este ca ea spune ca vrea sa plece în vacanta 2 săptămâni la o sora în Danemarca. Îmi cere sa ii fac procura și pașaport băiatului. Ideea este.... Pot face o procura în care sa specific ca ii dau voie sa ia băiatul în vacanta pe o perioada de x zile? Ma tem ca ea sa nu ma minta și sa nu se mai întoarcă în tara cu băiatul... Sfaturi?