avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura minori

Bună seara. Eu și fosta mea prietena avem un băiețel de 4 ani jumătate. De 2 luni nu mai locuim împreună. Băiatul este la ea, îl vizitez zilnic, l-am recunoscut în certificat. Ideea este ca ea spune ca vrea sa plece în vacanta 2 săptămâni la o sora în Danemarca. Îmi cere sa ii fac procura și pașaport băiatului. Ideea este.... Pot face o procura în care sa specific ca ii dau voie sa ia băiatul în vacanta pe o perioada de x zile? Ma tem ca ea sa nu ma minta și sa nu se mai întoarcă în tara cu băiatul... Sfaturi?
Puteti specifica perioada de 2 saptamani, si ei tot sa nu se mai intoarca.
Ok, dar dacă specific perioada iar ea nu se mai întoarce... Nu se pot lua masuri? Adică accept sa plece în vacanta, dar nu sa se stabilească acolo cu fiul meu....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba da, veti face plangere pt rapire internationala de minori si veti cere intoarcerea copilului in tara.
Riscati daca ii lasati sa plece dar frica dvs nu e motiv sa nu ii lasati, daca nu ii lasati, mama va solicita in instanta suplinirea acordului dvs si cel mai probabil, va obtine si veti plati si cheltuieli de judecata.
Faceti procura mentionand ca intelegeti sa faceti plangere pentru rapire internationala in caz ca minorul nu e returnat in tara in termen de ..., mai scrieti ca procura nu da drept de stabilire a minorului in nicio tara UE sau din afara UE. Mentionati mijlocul de transport, daca are deja bilete mentionati-le si pe acelea. Nu stiu cum merge, unde sta, insa ar ajuta sa precizati si asta, destinatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare gyongyi1994 gyongyi1994 Buna ziua...in cazul in care prin instanța voi obține sa iau copilul cu mine 2 săptămâni in vacanța și decid ca după doua săptămâni sa numai ma ... (vezi toată discuția)
Întoarcere minor din străinătate DianaCatrina DianaCatrina Bună ziua! Am o fetiță de opt ani, care are domiciliul stabil la tatăl ei și asupra căreia avem custodie comună. El vrea să plece cu ea într o ... (vezi toată discuția)
Vacanta in afara tarii... AndreiRobert AndreiRobert Sunt implicat intr-un proces ptr. stabilirea domiciliului minorului,etc. Pot face o cerere undeva,pentru a mi se acorda dreptul de a pleca o saptamana in ... (vezi toată discuția)