avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vacanta in afara tarii...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vacanta in afara tarii...

Sunt implicat intr-un proces ptr. stabilirea domiciliului minorului,etc. Pot face o cerere undeva,pentru a mi se acorda dreptul de a pleca o saptamana in vacanta,in afara tarii,impreuna cu minorul,chiar daca nu exista o decizie finala a acestui proces?Si ce sanse am sa-mi fie acordat acest ''drept''.
Puteti pleca impreuna cu minorul in afara tarii doar cu acordul expres al celuilalt sot dat la notar sau in fata instantei.
Da, o rugati pe mama copilului sa completeze o declaratie notariala ca este de acord cu plecarea minorului insotit de dvs. pe perioada si la destinatia solicitata. Copilu trebuie sa aiba pasaport individual, pe care-l obtine tot cu semnatura ambilor parinti.
Daca mama nu este de acord cu plecarea minorului in afara tarii, atunci - pe calea unei ordonante presedintiale - veti putea obtine suplinirea consimtamantului mamei si sa puteti iesi astfel din tara in vacanta. Va trebui sa aratati destinatia, perioada, rezervarea si ca aceasta este in interesul superior al minorului.
Va multumesc pentru timpul acordat.As fi preferat o ''parghie'' legala prin care sa parasesc tara alaturi de copilul meu.Pasii recomandati nu ma avantajeaza,ptr. ca putem fi gasiti si siliti sa revenim in tara iar acordul mamei nu-l voi obtine amiabil niciodata,in ideea in care imi stie clar intentiile.
N-am de gand sa renunt la acest copil,si cum instantele sunt asa cum sunt...speram la o ''parghie'' ca,macar pana la varsta la care poate decide singur,sa-l tin langa mine.

AndreiRobert
Ceea ce va trece prin cap este foarte periculos, nu de altceva, dar daca ati reusi si nu v-ati intoarce, se considera rapire internationala de minori si va gaseste si in gaura de sarpe.
Aveti posibilitatea sa obtineti domiciliul copilului la dvs. la apel sau recurs, nu trebuie sa disperati. Mai greu este cu autoritatea parinteasca exclusiva pe care o solicitati; cu autoritatea comuna, nici in viitor nu veti putea duce copilul in afara tarii fara acordul doamnei :(
Eu repet ceea ce v-am spus si in alt topic: insistati pe un program de vizitare cat de larg, asa puteti avea copilul langa dvs. mai mult timp decat familia mamei lui. In afara de weekenduri, solicitati si cate 2 zile (dupaamieze) in cursul saptamanii, jumatate din vacante. Cu timpul, daca copilul se simte mai bine cu dvs., se va cere el la dvs.

Alte discuții în legătură

Procura minori Strada112 Strada112 Bună seara. Eu și fosta mea prietena avem un băiețel de 4 ani jumătate. De 2 luni nu mai locuim împreună. Băiatul este la ea, îl vizitez zilnic, l-am ... (vezi toată discuția)
Părăsire țara mama cu copil fără acord/informare și limitare la dreptul de vizita Ispas Radu Ispas Radu Buna. Ma confrunt cu următoarea situație. Sunt divorțat cu copil minor de 3ani iar de curând mama copilului a părăsit țara fără a ma anunța in ... (vezi toată discuția)
Revenire cu copil minor in romania florinmantescu florinmantescu Buna ziua, De aproape 10 ani locuiesc in Finlanda impreuna cu sotia. Intre timp avem si un copil de 6 ani. Eu sunt singurul care lucreaza aici, sotia mea ... (vezi toată discuția)