Buna. Ma confrunt cu următoarea situație. Sunt divorțat cu copil minor de 3ani iar de curând mama copilului a părăsit țara fără a ma anunța in prealabil. Am aflat ulterior de la alți membrii ai familiei mamei ca se afla in Italia după ce am amenințat ca merg sa depun plângere la Poliție pentru răpire/ dispariție minor. Divorțul a fost amiabil la notar cu program de vizita vineri-luni și vacante. Precizez ca mama a schimbat domiciliul in 3 ani de 3 ori in țara, și-a schimbat numele de familie de 2 ori( prima data a revenit la numele de fata, iar a doua oară cu cerere specială de schimbare după cum a dorit ea) iar in acest timp și grădinița copilului a fost schimbată de 2 ori intr-un an . Eu i-am făcut procura pentru a nu limita dreptul copilului la călătorii dar ea nu a făcut și nici nu știu dacă are de gând sa facă pentru a putea aduce copilul din Italia in România.
Pot obține procura prin instanța? Pot sa obțin program pe care ea sa îl respecte? Are voie sa plece fără sa știu unde se stabilește copilul meu? Cum aflu ce educație și starea lui de sănătate?
Dacă ma adresez instanței printr-un avocat obțin ceva? Mi se par niște drepturi fundamentale încălcate și nu știu dacă copilul este in siguranța
Este ceva complicat de rezolvat.
Avocatul trebuie sa analizeze procura si toate actele.
Este posibil sa fie rapire internationala de minori.
Cred ca trebuie sa angajati avocat care sa aiba timp de cazul dvs. deoarece va avea mult de lucru.
Va fi necesar sa deschideti mai multe procese si fiecare proces o sa va coste separat.