avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calatoria in strainatate cu un minor in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calatoria in strainatate cu un minor in cazul parintilor divortati

Locuim in Italia toti trei : eu, fostul meu sot si copilul nostru. Vreau sa merg in tara in vacanta cu copilul in varsta de 10 ani (are pasaport individual ) si ma intereseaza sa stiu daca am nevoie de procura din partea tatalui copilului ca sa pot calatori cu minorul avand in vedere faptul ca acesta este incredintat mie. Multumesc!

Nicoleta Tanase
Cel mai recent răspuns: Mary355 , utilizator 10:45, 9 Mai 2008
Nu, hotararea de divort prin care s-a dispus si incredintarea minorului către dv. este singurul act necesar, aceasta trebuind să fie investită cu formula definitivă şi irevocabilă.;)
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2008
Corina Capotã, Avocat
Subscriu la doamna cora...si dacä nu aveti acest act sau o sentinta,in care vi se acordä dreptul de stalilire a resedintei minorului oriunde in lume de cätre instantele italiene,nu päräsiti Italia,pentru cä veti fi pusä sub acuzatia de räpire internationalä minor si cunoscind caz din Italia vi se va intocmi la cererea fostului sot dosar penal imediat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului minor din tara! luminita_gab luminita_gab sunt divortata si vreau sa plec cu copilul din tara! am hotarare definitiva si irevocabila, dar tatal are dreptul de a vizita minorul! ce acte imi trebuiesc? (vezi toată discuția)
Cum sa procedez in acest caz??? julius jr julius jr Doamna Romanca stabilita in Italia cu un copil minor{6 ani},provenit dintr-o casatorie anterioara,incredintat spre crestere si educare mamei sale prin ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor insotit de un parinte decasap decasap Buna ziua, am o intrebare la care nu am gasit raspuns pe forum. Sotia impreuna cu copilul minor vor calatori din Madrid in Chisinau si viceversa. Sotia are ... (vezi toată discuția)