avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea copilului minor din tara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea copilului minor din tara!

sunt divortata si vreau sa plec cu copilul din tara! am hotarare definitiva si irevocabila, dar tatal are dreptul de a vizita minorul! ce acte imi trebuiesc?
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 12:38, 22 Iulie 2009
Pentru scoaterea copilului din tara, aveti nevoie de aceea procura notariala din partea tatalui, precum este de acord cu scoaterea copilului din tara. Incercati sa va intelegeti cu tatal......... fara acordul dumnealui nu puteti face nimic. Chiar daca aveti hotarare definitiva si irevocabila!
Aveti nevoie de o declaratie notariala de la tatal copilului prin care este de acord sa plecati cu copilul din tara. Scoaterea este definitiva sau doriti sa mergeti in vacanta cu el?
B-)
se numeste "acord parental" si trebuie sa contina detalii de genul: traseul, locul de destinatie, date despre insotitor, perioada.
sunt sigur ca fostul sot nu se va opune.
costul e mic: 17,50 lei.

vacanta placuta!
in vacanta! multumesc
Nu mai inteleg nimic. Asta scrie pe site-ul Politiei de frontiera: (minorul poate calatori in strainatate daca:

+este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;

+ este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora, numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a ambilor parinti sau a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat minorul (prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila), a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care cuprinde:

acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective;

statul (statele de destinatie);

perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria;

datele de identitate ale insotitorului respectiv;

extrasul de cazier judiciar al insotitorului;

documente din care sa rezulte calitatea de persoana desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane (poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane).

Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
Rubia Rubia, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor care paraseste in vacanta tara Oana Gabriela Oana Gabriela As dori sa stiu daca un minor este incredintat mamei, poate parasi tara impreuna cu mama fara acordul notarial de la tata si baza legala. Multumesc. (vezi toată discuția)
Intrebare-iesirea minorului din tara Mia Mia onofrei Mia Mia onofrei buna ziua numele meu este Mia am si eu o intrebare ce acte imi trebuie ptr a lua cu mine pe nepotica mea in varsta de 12 ani in vacanta in Franta.Are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara bIuuu bIuuu Buna ziua Am o nelamurire si as vrea sa ma ajutati: Am o fata de 16 ani care vrea sa mearga la vara in Spania la rude,eu fiind despartita mi-a fos ... (vezi toată discuția)