avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare-iesirea minorului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare-iesirea minorului din tara

buna ziua numele meu este Mia am si eu o intrebare ce acte imi trebuie ptr a lua cu mine pe nepotica mea in varsta de 12 ani in vacanta in Franta.Are nevoie de pasaport individual si de procura de la ambii parinti tinand cont de faptul ca patinti nepotelei mele sunt divortati iar copilul a fost incredintat mamei,este nevioe de procura si de la tatal copilului.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 13 Iunie 2008
Este necesară procură autentică şi din partea mamei şi din partea tatălui.;)
Multumesc pentru raspuns.
minorului care este titular al unui pasaport individual si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora sau minorului care este titular al cartii de identitate si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta:
- o declaratie a ambilor parinti sau, dupa caz, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, la statul sau statele de destinatie, la perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale insotitorului respectiv,
- extrasul de cazier judiciar,
- documente din care sa rezulte calitatea de persoana desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane (poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor care paraseste in vacanta tara Oana Gabriela Oana Gabriela As dori sa stiu daca un minor este incredintat mamei, poate parasi tara impreuna cu mama fara acordul notarial de la tata si baza legala. Multumesc. (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului minor din tara! luminita_gab luminita_gab sunt divortata si vreau sa plec cu copilul din tara! am hotarare definitiva si irevocabila, dar tatal are dreptul de a vizita minorul! ce acte imi trebuiesc? (vezi toată discuția)
Cum sa pot iesi din tara? popescu andreea popescu andreea buna, am 16 ani si in vara aceasta am posibilitatea de a pleca in germania la unchii mei. din pacate,trebuie sa plec fara parintii mei.ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)