avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Întoarcere minor din străinătate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Întoarcere minor din străinătate

Bună ziua! Am o fetiță de opt ani, care are domiciliul stabil la tatăl ei și asupra căreia avem custodie comună. El vrea să plece cu ea într o vacanță în străinătate.
Dată fiind legislația actuală, fără obligativitatea destinației, duratei samd, cum ne protejează pe mine și pe copil legea, dacă el vrea să rămână apoi cu ea colo și nu se mai întoarce?
Procura e valabilă până la trei ani, îmi poate garanta cineva că vine înapoi cu copilul?
Interpretati gresit legea. Veti merge la notar si va veti da acordul doar pt calatoria respectiva, daca asa vreti. Oricum ar fi, de garantat , nu va poate garanta nimeni ca se va intoarce, insa ma indoiesc ca vrea sa ramana, nu a re munca aici, copilul nu are scoala?
II puteti face plangere pt rapirea minorului si puteti cere intoarcerea in tara.
Faptul ca va e frica ca nu se mai intoarce nu e motiv pt care sa nu ii dati voie copilului sa plece in vacanta.
Ultima modificare: Luni, 10 Iulie 2017
gi-jane2, moderator
Exista garantii in rapire de minor, tratate internationale, sunt proceduri speciale in acest sens etc. Totusi, aceasta temere e reala?
Copilul are școală,el nu are de lucru aici. Lucrează în străinătate câte 2- 3 luni, revine în țară și tot așa. Tocmai de aceea mă gândesc că poate vrea să rămână acolo.
Deci în continuare îmi pot da acordul doar pentru o anumită perioadă sau locație, chiar dacă nu mai e obligatoriu acest lucru?
Mulțumesc pentru răspunsuri
Exact, în continuare veți scrie ce doriți în acord, ca asta e, o declarație acord. Sunteți de acord ca minorul sa iasă în perioada cutare în tara cutare, sau tarile, o perioada mai mare, mai mica sau cum doriți.
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Divergente in familie kristy31 kristy31 Mama doreste sa isi aduca copilul minor la scoala in Italia farà acordul tatalui . Dar avand imputernicire de al scoate din Romania. Ce consecinte ar avea. Ce ... (vezi toată discuția)
Procura minori Strada112 Strada112 Bună seara. Eu și fosta mea prietena avem un băiețel de 4 ani jumătate. De 2 luni nu mai locuim împreună. Băiatul este la ea, îl vizitez zilnic, l-am ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna In urma unui divirt , printr-o tranzactie cel mic in varsta de 4 ani a ramas la mine (tata) iar fetita in varsta de 10 ani la mama.custodia este comuna. Am fos ... (vezi toată discuția)