avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Activitate Ana-anna

Activitate Ana-anna

Buna ziua,
Am primit o amenda de 3000 lei de la DSP de necompletare a “Passenger locator form” eu fiin personal navigant, amenda a sosit dupa 29 zile de la intocmirea PV.
Eu am muncit in ziua amenzii, nu am fost instiintata nici de catre compania la care lucrez nici de catre politia dr frontiera.
Ce sa fac in aceasta situatie? Cum se contesta aceasta?


latka a scris:

Codul muncii precizează foarte clar, la art. 175, că toate costurile privind sănătatea în muncă revin angajatorului.


Multumesc pentru raspuns, am facut testul pcr inainte de a incepe prima zi de munca din saptamana, l-am platit eu si le-am cerut in scris rambursarea contravalorii testului cerut de ei, mentionand art 175 din codul muncii, iar acum astept……. . Probabil voi fi nevoita sa cer suport juridic.


Cornel Vasile a scris:

Comisia Europeană apreciază că fiecare stat membru ar trebui să decidă asupra modului în care se împarte responsabilitatea achitării testelor Real Time PCR sau a altor teste care depistează infecția cu Sars-Cov2.

Angajatorul vrea testare COVID-19 la muncă. Pot refuza angajații? Răspunsul Inspecției Muncii
www.avocatnet.ro/articol_553...



Multumesc pentru raspuns, la compania la care lucrez este mult mai complicata situatia, este vorba de o companie aeriana si ne-au impus, celor nevaccinati si inclusiv celor recent infestati cu virusul covid ca o data la 5 zile sa prezentam test covid PCR exclusiv pe costurile angajatului, iar daca nu prezentam test covid pcr negativ inainte de prima zi de munca din saptamana suntem considerati ca absenti nemotivat!
Test covid PcR pe banii angajatului, saptamanal cerut de angajator. Este vreo lege care spune alb pe negru ca angajatorul trebuie sa sustina acest cost atata timp cat il impune?
Răspuns la discuția Impartire bun comun
Multumesc pentru raspuns! Reticenta mea vine de la faptul ca nu stiu daca sa fiu eu cea care sa intenteze acest proces sau sa astept sa o faca el asa cum imi mentioneaza.
Eu, sincer nu imi doresc sa merg in instanta ci i am propus sa vindem apartamentul si sa impartim conform contract, insa nu e de acord cu aceasta propunere si nici alta varianta nu propune, sustine doar ca el are dovezi de plata al acestui bun comun, insa contractul este intocmit asa cum am mentionat in mesajul anterior ca 1/2 pentru fiecare, respectiv 50%-50%, iar eu nu vreau nimic din partea lui, ci doar partea mea de 1/2 din proprietate.
Ma sfatuiti sa fac eu primul pas prin avocat, bineinteles, sau sa il las pe el sa faca acest pas primul?
Buna ziua, inainte de casatorie eu si sotul meu am cumparat un apartament, pe contractul acestuia sunte trecuti el ca proprietar, eu co-proprietar cu 1/2 fiecare, respectiv 50%. Acum suntem in pas de divort, divortul se efectieaza prin notar, ramanand sa rezolvam cu bunul comun ulterior, iar el a constultat o avocata care i a spus ca daca el dovedeste cu plata ratelor apartamentului sau a avansului eu nu voi avea parte de cei 50% stipulati in contract. Am participat impreuna la acest apartament, nu in sume egale, insa chiar si asa platile s au efectuat numai din contul lui. Va rog sa manindrumati daca e ok sa merg prin instanta si sa cer ceea ce mi se cuvine conform contractului de vanzare cumparare, 50% din valoarea apartamentului.