Doresc sa cumpar 450mp teren in comuna apntelimon acest teren este in curtea cuiva care are o suprafata mai mare. Accesul la casa propietarului si inclusiv la terenul care doresc sa il achizitionez se face pe un drum de 4m latime (drum de servitute) al vecinului care are poarta in fata casei.
Un notar mi-a zis ca imi trebuie acordul vecinilor care au drumul de servitute pentru a putea obtine autorizatia de constructie, dar am fost astazi la urbanism care s-au uiatat in contractul de vanzare cumparare al proietarului care imi vinde mie si acolo scrie ca el are drept de servitute pe acel drum acest drept inteleg ca il voi avea si eu deoarece el are dreptu pentru intreg lotul.
Vecinii care au drumul nu pot da acordul la notar deoarece ei nu au succesiunea facuta dupa tatal lor si nu sunt ei propietari.
Nu vreau sa ma trezez ca dau banii pe teren si pe urma nu pot construi, chiar daca cei de la urbanism au spus ca nu e o problema este doar o vorba si peste 2 luni poate imi zic altceva.
am intrebat la 3 birouri notariale si mi s-a spus ca trebuie certificat de la INML. Daca depun dosarul la banca si imi aproba si ma respinge notarul ca nu am acest certificat nu mai am timp atunci sa obtin certificatul.
Buna ziua,
Povestea mea este mai complicata, apartamentul in care stau acum este 50% al tatalui meu si 50% al mamei sale (bunica mea).
Bunica mai detine si 50% din apartamentul in care sta cu tata.
Eu doresc sa cumpar prin credit bancar prima casa sau ipotecar apartamentul de la ei.
Am inteles ca notarul imi cere certificat de la INML ca bunica este in deplinatatea facultatilor mintale.
Ea este e acord sa imi vanda mie si nu mai are alti copii tata este singrul copil.
Noi nu stim sa aiba probleme insa imi este teama de acest examen are o varsta si nu stiu exact in ce consta dar daca i se pare medicului ceve ciduat si zice ca nu este in deplinatatea facultatilor mintale.
Dacnu este in deplinatatea facultatilor mintale ce se poate face mai departe? Teoretic bunurile ei ar trebui sa ii revina tatalui meu dar poate face ceva ca sa imi vanda mie cat timp bunica traieste?