avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate alliende

Activitate alliende

Buna ziua,
Fostul meu sot este cadru militar. De curand am facut o cerere de recalculare a pensiei alimentare-dupa 3 ani de la divort. Fostul a refuzat cota procentuala iar pe baza adev primite de la servici a mediei salariului net din ultimele 3 luni s-a stabilit pensia alimentara pe care respectivul a considerat-o prea mare. a facut recurs motivand ca salariul sau este mult mai mic- facand aici referire doar la solda de incadrare (salariul de incadrare pentru restul angajatilor) la care se adauga diverse sporuri care sustine el, nu ar avea caracter permanent (spor de informatii -mentionez ca lucreaza intr-o unitate de informatii militare)spor de radiatii, spor de parasutist- el e cadru navigant, etc. M-am interesat si eu si am aflat ca aceste sporuri mentionate mai sus se primesc lunar, fara exceptie pe perioada cand se afla in tara, iar atunci cand este plecat in misiuni in straintate aceste sporuri sunt inlocuite cu un alt spor, mult mai mare decat toate cele precedente la un loc- sporul de campare (e vorba de salariul pe care il ia in tara). Prin urmare, NICIODATA salarul sau nu ramane doar la cuantumul soldei de incadrare. Plus ca pe perioada cand se afla in misiuni primeste si plata aferenta acestora, in valuta (care stiu si sunt de acord ca nu se ia in calculul pensiei alimentare). In acest caz va rog mult sa ma lamuriti si pe mine cum se va calcula pensia alimentara in acest caz. Are sanse sa castige acest recurs? Pentru ca mie mi se pare nedrept, stiind ca la calculul pensiei alimentare se ia in calcul venitul net, adica salariul/ solda de incadrare plus sporurile aferente cu exceptia primelor si premiilor. As aprecia un raspuns cat mai rapid avand in vedere ca recursul e in 25 septembrie si eventual un 'paragraf de de lege' clar care sa ma ajute sa imi sustin cauza si sa apar dreptul copilului in instanta.
CU multumiri,
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare pentru dv. Pe scurt, de curand m-am recasatorit. Actualul meu sot detine un autoturism dobandit inaintea casatoriei noastre iar in ceea ce ma priveste pe mine, partea de bani dobandita din impartirea autoturismului detinut in comun cu fostul sot, -3000 euro- a fost inclusa in veniturile noii mele familii. Prin urmare, actualul meu sot si cu mine am considerat ca ar fi corect sa se vada undeva si aceasta participare materiala a mea, eventual in forma unei coproprietati asupra masinii. Nu stim insa cum am putea face acest lucru pentru a fi legal. Unii sugereaza donatia a 50 % din masina in favoarea mea, prin act notarial de donatie, altii trecerea mea in calitate de coproprietar in talonul masinii. Cum credeti ca ar fi mai bine din punct de vedere legal? Sau poate aveti alte solutii.
Cu multumiri.