avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate Vio Iași

Activitate Vio Iași

Bună seara! La un imobil cu suprafața de 15,65 m, în actul de vanzare cumpărare, expertul a folosit un plan de situație, nu cadastru și a afirmat că suprafața utilă este de 20, 45 m, iar cea construită de 24 m. Astfel, valoarea imobilului nu este una obiectivă.
In cadrul unui proces civil de succesiune se poate contesta această expertiză pe motiv că nu corespunde suprafața utilă?
Menționez că sunt 2 moștenitori, unul va trebui să îi dea celuilalt sulta.
Bună ziua!
Un titlu de proprietate eliberat in 1997 la baza căruia este cnp-ul tatalui meu decedat poate fi dat greșit?
Inițial mi s-a spus ca este in regulă, apoi că nu deoarece a fost eliberat după un ROL din perioada 1959-63, când el era copil.
Primăria susține că s-a greșit prenumele și că ar fi al fratelui bunicului meu.
In februarie a.c. mi-au emis o adeverință care atestă că terenul era al tatălui meu.
Se ia ROL ul in calcul sau titlul de proprietate ?
Pot folosi la notar adeverinta emisă de către Primărie?
Ce sfat îmi dați?
Vă mulțumesc !
Bună ziua!
După decesul tatălui meu mi-a fost eliberată o adeverință în care este specificată suprafața de teren pe care o deținea.
Eu nu am titlul de proprietate. Unchiul meu are si susține că este al fratelui bunicului meu.
De la primărie mi-a fost dată o copie a acestuia ; are CNP- ul tatalui la baza eliberării, chiar dacă nu este trecut pe act.
După ceva timp mi s-a spus ca acest titlu de proprietate este dat dupa un ROL ul unui alt domn căruia i s-a greșit numele.
Titlul de proprietate și rol ul au acelasi nume de familie , dar prenume diferite.
Ce act se ia în calcul ?
Bună ziua!
După decesul tatălui meu mi-a fost eliberată o adeverință în care este specificată suprafața de teren pe care o deținea.
Eu nu am titlul de proprietate. Unchiul meu are si susține că este al fratelui bunicului meu.
De la primărie mi-a fost dată o copie a acestuia ; are CNP- ul tatalui la baza eliberării, chiar dacă nu este trecut pe act.
După ceva timp mi s-a spus ca acest titlu de proprietate este dat dupa un ROL ul unui alt domn căruia i s-a greșit numele.
Titlul de proprietate și rol ul au acelasi nume de familie , dar prenume diferite.
Ce act se ia în calcul?
O persoană a folosit cardul după decesul unei rude. Ca moștenitor cui ma pot adresa pentru a urmări și stoca imaginile înregistrate de către bancă când au fost retrași banii ?
Cel care a golit cardul refuză.
Pot recupera legal banii ?