avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate danielaluchian

Activitate danielaluchian

freeelis a scris:

@ danielaluchian

Curtea de Conturi nu sanctioneaza , ci poate decide imputarea sumelor respective conducerii unitatii de invatamant.

Ma scuzati! Enuntul meu nu a fost formulat corect si nici termenii folositi.
Oricum, daca mi se imputa sumele e "tragic" . Speram sa gasesc o portita:(

lucrez la o scoala de stat
freeelis a scris:

Nu exista sanctiuni legale pentru asa ceva, insa angajatorul poate angaja raspunderea patrimoniala si disciplinara a salariatului vinovat pentru o astfel de situatie.

Din Codul Muncii:
art.253
..
(3) Angajatorul care a platit despagubirea isi va recupera suma aferenta de la salariatul vinovat de producerea pagubei, in conditiile art. 254 si urmatoarele.

art.254
(1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
...

Art. 247
(1) Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
...

Multumesc pentru raspuns!
Revin cu alta intrebare:
In acest caz, angajatorul poate fi sanctionat de catre Curtea de Conturi pentru nerecuperarea sumei?
In nota de constatare se mentioneaza incalcarea Ordonantei de Urgenta 158/2005 si a Ordinului nr. 60/2006. Am citit aceste reglementari dar nu reiese obligativitatea recuperarii si nici nu sunt prevazute sanctiuni pentru angajator.
Ce e de facut daca nu am solicitat in termen recuperarea concediilor medicale? Se aplica sanctiuni (si unde sunt mentionate acestea) pentru nerecuperarea sumelor aferente concediilor medicale de la Casa de Sanatate? Lucrez la o unitate de invatamant de stat.
Ma intereseaza si pe mine ce e de facut daca nu am solicitat in termen recuperarea concediilor medicale. Se aplica sanctiuni (si unde sunt mentionate acestea) pentru nerecuperarea sumelor aferente concediilor medicale de la Casa de Sanatate? Lucrez la o unitate de invatamant de stat.
Răspuns la discuția Achizitionare mobilier birou
carmen01011958 a scris:

Nu, conform art 11 OUG 29/2013
"Art. 11. - Prevederile art. 24 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, aprobata prin Legea nr. 227/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se aplica pana la data de 31 decembrie 2014."

www.avocatnet.ro/content/art...

OUG 34/2009:
www.avocatnet.ro/content/art...





Pentru anul 2015 se stie ceva? Lucrez la o scoala unde sunt necesare scaune, scaner, videoproiector si altele. Obiecte de inventar indispensabile unei activitati normale, pe care nu le putem achizitiona de 5 ani:sorry:
Mi-ati dat o veste buna . Va multumesc pentru promptitudine ! Sarbatori fericite !
Va multumesc pentru raspunsuri, astept in continuare vesti bune de la Guvern
Pe 17 aprilie am citit pe Avocatnet o stire prin care Guvernul a adoptat ieri (adica 16 aprilie ) o Ordonanta de Urgenta prin care se modifica prevederile OUG nr.37/2008 privind (ne)acordarea tichetele cadou bugetarilor. De atunci tot astept sa apara publicata aceasta OUG pentru a avea baza legala de acordare a tichetelor cadou. Sunt contabil la o scoala si desi toata lumea doreste sa primeasca aceste tichete, nu putem demara procedura de achizitie, din cauza ca nu stim baza legala. Vine Pastele... trece Pastele... Va rog, poate stie cineva nr. OUG prin care se modifica prevederile OUG 37/2008. Va multumesc !