Buna ziua,
Este luna tatalui conditionata de intoarcerea mamei la locul de munca sau poate tatal sa-si ia luna lui indiferent daca mama lucreaza sau ramane somera?
Dar daca mama participa la un intership platit in timp ce se afla in concediul de crestere copil? Poate tatal in acea perioada sa-si ia luna lui?
Multumesc pt eventualele lamuriri.
Multumesc pt raspuns. M-am interesat de la un avocat insa nu se poate instraina o locuinta timp de minim 5 ani daca are credit de prima casa, este lege. Am renuntat din aceasta cauza la apartament.
Buna ziua, doresc sa cumpar un apartament constructie 2017 de la proprietar care l-a achizitionat cu Prima Casa. Intrebarea mea este, ca avand in vedere ca nu au trecut 5 ani de la achizitionare, pot eu sa cumpar apartamentul daca ii dau eu banii cash proprietarului ca sa poata sa-si inchida creditul?
Se poate face direct antecontract in care eu ii dau exact suma cu care isi incheie creditul iar la contractul final ii dau restul sumei tot cash?
Trebuie respectivul proprietar sa faca ceva cerere la banca ca sa se aprobe vanzarea apartamentului?
Multumesc!
Multumesc pentru raspunsuri. Voi rezilia contractul fara a mai pretinde sa recuperez avansul dat. Avansul a fost de 1000 euro. In antecontract nu este prevazut ca sa primesc avansul inapoi in cazul in care constructia are probleme. Am vizitat apartamentul recent si dezvltatorul a pus in apartament un dezumidificator care merge incontinuu. Si peretii tot nu sunt uscati. Cred ca dezumidificatorul merge de cel putin o saptamana. Constructorul nu recunoaste ca ar fi probleme de hidroizolatie insa mie mi se pare ca vrea sa ascunda problema pana la cumpararea apartamentului. Daca dezumidificatorul merge incontinuu de o saptamana si peretii tot sunt uzi nu cred ca e rezolvata problema. Sper doar sa nu pretinda de la mine sa cumpar apartamentul pe baza faptului ca nu as avea un motiv intemeiat sa il refuz. Cred ca doar pierd avansul si atat.
Multumesc inca o data pentru raspunsuri!
Buna ziua, nu am nici un prieten care sa fie speciaist in acest domeniu din pacate nici nu cunosc pe nimeni. As dori doar sa reziliez antecontractul si sa imi primesc banii de avans inapoi. Si in cazul in care dezvoltatorul refuza sa imi restituie banii pe motiv ca totul e in regula atunci as dori sa stiu cum sa procedez. Ar fi posibil sa fac o reclamatie la protectia consumatorului? sa evalueze de acolo cineva constructia si sa constate daca este sau nu in regula constructia? iar in cazul in care cei de la protectia consumatorului constata ca constructia este proasta, dezvoltatorul sa fie obligat sa imi restituie banii de avans?
ceea ce sustine dezvoltatorul este ca infiltratia s-a produs din cauza ca la pervazul penthousului nu au pus capace si apa a intrat intre izolatie si caramida. si ca acum problema este solutionata pt ca au adaugat acele capace. Dar parerea mea este ca toata terasa penthouseului nu este hidroizolata pt ca apartamentul de sub penthouse (etajul 3) are si tavanul cu pete de apa si in sapa s-a infiltrat apa. iar infiltratia s-a dus pana la etajul 1. Am intrat si in apartamentul de la etajul 1 si acelasi perete este ud si cojit. Judecand dupa cantitatea de apa infiltrata cauza nu putea fi un pervaz lipsa, mai degraba topirea zapezii de pe terasa penthouseului si infiltratia apei rezultate prin hidroizolatia defecta.
Acum constructorul vrea doar sa puna dezumidificator ca sa rezolve apa din apartament si sa dea jos tencuiala peretelui ud si sa o refaca pt a putea face contractul de vanzare-cumparare in termenul stabilit in antecontract.
Mie mi se pare o peticeala de moment doar ca sa vanda apartamentul.
Buna ziua, in urma cu 2 luni am facut antecontract pentru achizitionarea unui apartament in Sibiu. am dat un avans de 1000 euro urmand ca sa-l cumpar in februarie 2019. Am vizitat in februarie apartamentul insa au iesit la iveala niste probleme grave de hidroizolatie care nu s-au vazut acum 2 luni. In apartament sunt infiltratii de apa, peretele este complet ud si s-a extins apa si in sapa de pe podea.
In felul acesta eu nu mai doresc sa cumpar apartamentul desi dezvoltatorul spune ca rezolva problema cu un dezumidificator. Intrebarea mea este: voi primi inapoi banii de avans sau nu pt acest motiv? la cine trebuie sa apelez in cazul in care dezvoltatorul refuza sa-mi dea banii inapoi? in antecontract este specificat faptul ca daca pana la data limita nu este apartamentul gata de predat, dezvoltatorul trebuie sa-mi dea inapoi 2000 euro, adica dublul avansului. Ma tem ca o sa faca ceva sa arate bine la data limita si eu voi pierde banii de avans din cauza ca nu am cumparat apartamentul. Cum ar trebui sa procedez? Multumesc!