O firmă din România prestează servicii de exploatare forestieră pe teritoriul Italiei. Unde se plătește impozitul? În România sau în Italia? Facturile se întocmesc cu tva sau fără? (Dacă da, tva'ul din România sau cel din Italia) Ce declarații trebuie depuse?
O firma din Romania, nou deschisa, neplatitoare de TVA, doreste sa colaboreze cu o firma din Taiwan (sa ofere prestari de servicii). Pana anul trecut, administratorul firmei lucra ca freelancer la compania respectiva. I se tragea lunar 18% din venit care mergea la statul taiwanez (sau cel putin asa i se spunea).
Întrebarile mele sunt urmatoarele :
1,Ce conditii trebuie sa indeplineasca firma nou deschisa pentru a putea presta servicii catre firma din Taiwan?
2,Ce declaratii va trebui sa depuna la trimestru? (in afara de D100)
3,Va plati in continuare cei 18% catre statul taiwanez + 1% impozit venit in tara?
4,Sau sunt alte reguli daca firma cu care colaboreaza nu e din UE?
Multumesc !
Bună seara!
Aș vrea dacă se poate să mă ajutați cu un răspuns la următoarea mea nelămurire :
Un viitor tătic a lucrat timp de 8 ani în Italia cu contract de muncă în felul următor : din 1 martie până în 30 noiembrie contract, din 1 decembrie până la final de februarie șomaj. (9 luni contract de muncă, 4 luni șomaj). La final de februarie (an curent) i se termină șomajul și se angajează la o firmă din România. Copilul urmează să se nască prin luna august.
Întrebarea mea e următoarea :
Poate beneficia de indemnizația de creștere copil cu cele aproximativ 5 luni lucrate in țară? Se compensează cele 7 luni de care mai are nevoie cu cei 8 ani de muncă din străinătate?
Mulțumesc anticipat!