avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Activitate Mercas Mircea

Activitate Mercas Mircea

E putin mai complicat, ideea este ca persoana respectiva mi-a trimis banii, insa tind sa cred ca a anulat transferul, deoarece au trecut cateva zile. De aceea as avea nevoie de consultanta, sa prezint fapta mai detaliat.
Buna ziua!
Am si eu o problema, mai exact am avut la vanzare 2 telefoane si nu mi-am primit banii pe ele(persoana respectiva mi-a facut transfer bancar, dar cel mai probabil a anulat tranzactia). Am numele persoanei si conversatia, Cum ma sfatuiti sa procedez sau va rog sa ma contactati in cazul in care ma puteti ajuta.
Într-un ONG cu 3 membri, un membru fiind șomer, dar având funcția de vicepreședinte, poate primi pentru activitatea depusă, la propunerea și cu acordul celorlalți 2 membri, o primă lunară. Această primă lunară este impozabilă? Statutul ONG-ului prevede posibilitatea acordării unei prime. Va rog să-mi răspundeți mai detaliat. Va mulțumesc anticipat.
În statut se prevede că hotăririle adunării generale se iau cu majoritatea simplă a celor prezenți, cu excepția celora care au ca obiectiv modificarea scopului asociației sau dizolvarea ei, care necesită 2 treimi din voturi. Cum trebuie procedat dacă președintele refuză să semneze procesul verbal și hotărârea adunării generale prin care s-a decis schimbarea președintelui?

radumititean a scris:

Legea nu prevede nimic expres, Oricum chiar daca prin absurd s-ar prevedea in Statut cerinta unanimitatii, in cazul in care se propune demiterea presedntelui conform legii el fiind personal interesat in cauza nu are voie sa participe la vot, deci daca asociatia are doar 3 membri, unanumitate in acel caz inseamna votul celorlalti doi. in cadrul sedintei Adunarii Generale.... deci nu vad cum ar putea nici macar vreo prevdere statutara sa impiedice demiterea dpdv procedural. Mai conteaza insa motivul. Daca prin Statut nu s-a prevazut posibilitatea demiterii pe simplu motiv de oportunitate ("am gasit unul mai bun") si nu expira mandatul, acea demitere ar fi o sanctiune si daca e nejustificata, ar putea fi contestata cu succes, ca ar trebui sa i se impute ceva incalcari ale legii sau statutului, daune aduse asociatiei....

Pentru a modifica structura de conducere a unui ONG format din 3 membri, se poate vota cu 2 voturi pentru și 1 vot împotrivă la schimbarea președintelui?