avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Activitate paulsimion

Activitate paulsimion

art 121 din legea 31? la el te referi?
are doi actionari nu e listata la bursa actiunile sunt nominative asa ca pot convoca fara probleme AGA dar nu asta e problema ci procedural trebui sa public hotararea de principiu in Reg. Comert trebuie sa astept 30 de zile si apoi sa definitivez operatia sau pot face totul intr-o singura hot aga
societatea nu are rezerve s-a infiintat de curand asa ca nu am cum decat cu aport in numerar dar se doreste ca doar unul din asociati sa vina cu banii celallat nu are bani nu are nimic impotriva sa i se diminueze cota de participare
Asa ca procedura va fi:
1)
- hot aga de majorare in care mentionez ca dupa expirarea termenului de 30 de zile unul dintre asociati poate subscrie si cota ce ar fi fost destinata celuilat avand in vedere participarea initiala;
- public hotararea in Mof
- astept 30 de zile
- in acest timp unul dintre asociati subscrie partea sa si imediat dupa 30 de zile subscrie si partea celuilalt
- noua hotarare aga care certifica realizarea majorarii si modifica actul constitutiv etc
-publicare hot M.Of.
2) hot aga de majorare in care mentionez ca majorarea se va face doar de un asociat mentionez ca celalat a renuntat la deptul de preferinta (am eventual si o declaratie in acest sens de la acesta in afara de faptul ca semneaza hot aga)
- imediat se subscriu actiunile (se platesc)
- depun hot aga, dovada platii actiuni, act constitutiv actualizat la Reg. Comert
- publicare hot act const actualizat
multumesc asa am jis si eu
ok dar ceea ce ma intereseaza daca sa zicem prima intalnire a avut loc la o luna de la infiintarea companiei urmatoarea trebuie sa aiba loc in maxim 3 luni de la aceasta
care este procedura cand un sa cu doi asociati vrea sa majoreze capitalul social dar doar unul sa vina cu banii.
este de ajuns o declaratie a celui de-al doilea ca renunta la dreptul de preferinta si este de acord ca subscrierea sa se faca integral de catre celalalt sau nu se poate acest lucru si actiunile nesubscrise de cel de-al doilea se anuleaza?
In legea 31/1990 se spune ca, consiliul de supraveghere se intruneste o data la 3 luni asta inseamna o data la 3 luni de la infiintarea companiei sau nu trebuie sa treaca mai mult de 3 luni de la data ultimei intalniri.
Am uitat sa fac o precizare in actul constitutiv este mentionat ca doi membrii ai directoratului trebuie sa semneze intatodeauna impreuna asa ca referirea mea era la situatia in care unul este inlocuit de un "nemembru" al Directoratului.
Pana acum am doua opinii contrare. Astept si altele.

Si eu am luat in considerare art. 71 din Legea 31/1990 insa daca in cazul sistemului unitar art. 143 precizeaza in mod expres posibilitatea de delegare de semnatura in cazul sistemului dualist nu avem o asa precizare. Acum putem interpreta acest lucru in doua feluri "daca legea nu interzice atunci e permis" sau "daca ar fi permis atunci ar fi stipulat in mod expres acest lucru ca la sistemul unitar.

Astept inca alte opinii. Mai fac o precizare nu ar fi vorba decat de o delegare pentru anumite acte specifice de exemplu un conducator de departament sa semneze impreuna cu un membru al directoratului anumite contracte ce intra in sfera acestuia.
Pot delega membrii directoratului intr-o societatea pe actiuni administrata in sistem dualist dreptul de semnatura (dreptul de a angaja societatea fata de terti in anumite situatii) ?

Daca considerati ca da care ar fi baza legala?