avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale help urgent - cand se intalneste consiliul de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

help urgent - cand se intalneste consiliul de supraveghere

In legea 31/1990 se spune ca, consiliul de supraveghere se intruneste o data la 3 luni asta inseamna o data la 3 luni de la infiintarea companiei sau nu trebuie sa treaca mai mult de 3 luni de la data ultimei intalniri.
Cel mai recent răspuns: paulsimion , utilizator 14:01, 12 Septembrie 2008
Intrebarea mi se pare un pic curioasa si o spun nu ca sa critic ci pentru ca atributiile si implicit obligatiile acestui consiliu sunt destul de importante. "Controlul permanent " ca una din atributiile principale nu cred ca se poate exercita intr-o sedinta o data la trei luni, acesta fiind un termen care se recomanda a nu fi depasit.
Dar ca raspuns mai exact la intrebare ar fi urmatorul: o data la trei luni, termenul curge de la numirea consiliului de supraveghere. Daca vorbim de o societate nou infiintata, numirea acestui consiliu se face prin actul constitutiv si atunci da, termenul curge de la infiintarea societatii.
ok dar ceea ce ma intereseaza daca sa zicem prima intalnire a avut loc la o luna de la infiintarea companiei urmatoarea trebuie sa aiba loc in maxim 3 luni de la aceasta
paulsimion a scris:

ok dar ceea ce ma intereseaza daca sa zicem prima intalnire a avut loc la o luna de la infiintarea companiei urmatoarea trebuie sa aiba loc in maxim 3 luni de la aceasta


DA.
multumesc asa am jis si eu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avantajele sistemului dualist valentin.serban valentin.serban Poate sa imi spuna si mie cineva care ar fi avantajele sistemului dualist de conducere a societatilor comerciale, care a fost introdus prin modificarea legii ... (vezi toată discuția)
Comitet de directie? mihaela_1968 mihaela_1968 Conform prevederilor legii societatilor comerciale sau a altor reglementari, daca exista, mai poate exista comitet de directie, cu drept de decizie, sau ramane ... (vezi toată discuția)
La ce interval se tin adunarile consiliului de supraveghere (sa- sitem dualist) paulsimion paulsimion Problema este urmatoarea legea spune ca ele trebuiesc tinute la 3 luni. Cum se calculeaza acest interval. Cat de strict este in opinia voastra acest termen - ... (vezi toată discuția)