Buna ziua in urma cu 6 luni am preluat un srl care a avut activitate de comert alimentatie publica (bar)si de taximetrie.Inainte de cesionare fostul administrator avea acumulate datorii (impozit dividende,stoc marfa,ambalaje+restante la plata asigurari sanatate)pe care refuza sa le plateasca.La o actionare in judecata poate fi obligat sa achite datoriile facute in perioada cat a administrat firma?Multumesc pt.eventualele raspunsuri.
Buna seara, la o clinica particulara avand bilet de trimitere,card asigurat si certificat handicap este normal sa platesc investigatiile (ecografie+analize)?
Am inteles,sporul cade dar raman orele suplimentare din cursul saptamanii care cumulate depasesc 40 ore conform cim.Desfasuratorul foi de parcurs arata clar ca au fost zile cu 18 ore de munca (condus incarcari descarcari).
Sporul de weekend este trecut in cim (10%)dar efectiv nu am muncit fiind in repaus saptamanal prevazut de Reg.561 ,dar acest repaus a fost efectuat in camion.Concediu nu am avut in perioada de colaborare.(17zile).In perspectiva actionarii in judecata a firmei voiam sa aflu sumele pe care sant indreptatit sa le pretind.Multumesc.
Buna seara,revin dupa o perioada lunga de convalescenta dupa un infarct ...referitor la intrebarea mea pt.ore suplimentare ..programul real de lucru a depasit cu mult ceea ce era trecut in C.i.m.Totodata va rog sa-mi spuneti cat ar fi cuantumul sumelor datorate de catre angajator pt.17 zile cu spor de weekend 10% si banii de concediu.Incadrare salar minim 2080 ron,net=1265ron.Multumesc.
Buna ziua, am citit raspunsurile referitoare la perioada de asteptare pt.solutionarea dosarelor si nu stiu daca se aplica aceleasi reguli si pt dosar pensie de boala
Buna ziua, la o delegare in strainatate ca sofer pt.14 zile cu contract de opt ore pe zi se poate cere recalcularea drepturilor salariale daca s-a muncit mai mult? Pt.diurna exista act aditional.