Buna ziua! Anul trecut mi-am luat o masina din Italia. Insa pentru a nu plati taxa de inmatriculare (care era jumatate din pretul platit pe masina...!) si pentru ca am incredere in vanzator, am luat-o cu procura. Adica eu o pot folosi pe termen nelimitat fara nici o obligatie. Acum insa as vrea sa fac un contract de comodat, ca sa imi bag pe firma mea toate cheltuielile facute cu masina.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. se poate face contract de comodat intre persoana fizica straina si persoana juridica din Ro, pentru masina?
2. pot semna eu contractul respectiv din partea proprietarului, sau trebuie sa semneze obligatoriu proprietarul de drept (intrebare un pic tampita, dar vreau sa fiu sigura...)?
3. unde se inregistreaza contractul respectiv, aici sau in Italia?
4. daca vreau sa inscriptionez masina cu sigla firmei mele, trebuie sa am acceptul proprietarului? am inteles ca trebuie sa platesc o taxa la stat pentru ca imi fac publicitate pe masina; stie cineva ceva legat de asta? unde se face, cat costa (inscriptionarea)?
Multumesc.
Buna ziua!
Am o intrebare legata de garantia de buna executie. Si anume: eu, ca furnizor, trec pe factura, garantie de buna executie, in valoare de 10% din valoarea facturii. Aceasta garantie este purtatoare de TVA?
Cam intr-o situatie de acest gen suntem si noi. Avem acumulata TVA in valoare de 35.000 ron, nu ii putem plati pentru ca firma este pe pierdere.
Ce se va intampla? Conturile ne-au fost blocate.
Ce vor face cei de la Administratia Financiara mai departe?