Asociatul meu a acumulat datorii de peste 100 mil la cas etccc si am aflat acum ca firma este in executare silita de catre cei de la finante (din martie 2008).
Ce se intampla daca firma nu are active (bunuri de nici un fel) iar asociatii nimic pe numele lor si nici alt venit?
De asemenea activitatea firmei poate continua?
Executarea este pe jumate din suma 50 si ceva de mil. Urmeaza banuiesc runda 2.
Intentionam sa platim dar esalonat, nu avem toti banii.
Ma intere pasii pe care ii vor face finantele si ce trebuie sa fac eu.
Cam intr-o situatie de acest gen suntem si noi. Avem acumulata TVA in valoare de 35.000 ron, nu ii putem plati pentru ca firma este pe pierdere.
Ce se va intampla? Conturile ne-au fost blocate.
Ce vor face cei de la Administratia Financiara mai departe?
Raspunsurile la intrebarile dumneavoastra le gasiti in Codul de Procedura Fiscala.
Pasii in executarea silita sunt urmatorii:somatie,blocarea conturilor si introducerea(de catre cei de la Finante) in instanta a unei actiuni privind declararea falimentului (procedura insolventei).
In timpul executarii silite activitatea firmei poate continua.Daca platiti cate ceva ,finantele va lasa o vreme in pace, apoi iarasi va trimit titlu executoriu si tot asa, finantele nu prea cer lichidarea firmelor cu datorii.
Numai cand se ajunge ia instanta, la declararea falimentului, se stabileste raspunderea administratorului.
Faliment sau....?
areting
Buna ziua,
Am un prieten care se afla intr-o situatie delicata si in acelasi timp obisnuita. Este patronul unei firme plina de datorii inclusiv la finante.De ... (vezi toată discuția)
Datorii la finante
Celyme
Buna ziua,
Sotul meu si-a deschis o firma acum cativa ani o firma, iar dupa 2-3 luni a angajat 2 persoane. Insa firma nu a mers asa cum am crezut noi ca o ... (vezi toată discuția)