avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale faliment sau....?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

faliment sau....?

Buna ziua,
Am un prieten care se afla intr-o situatie delicata si in acelasi timp obisnuita. Este patronul unei firme plina de datorii inclusiv la finante.De cateva luni nu mai desfasoara nici un fel de activitate , dar mai sunt cateva cec-uri emise, credite neplatite la banci si ajunse la scadenta, etc. L-am sfatuit sa declare falimentul firmei. Se poate depune cerere pentru a declara firma in faliment chiar daca are datorii la finante? Daca nu, care ar fi cea mai buna solutie pentru a-si mai "indulci" cat de cat situatia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 17:09, 8 Iunie 2009
Daca nu se declara el in faliment, in mod sigur, in perioada imediat urmatoare cei de la Finante vor depune o cerere de deschidere a procedurii insolventei. Pentru a evita o eventuala atragere a raspunderii personale, motivat de faptul ca a continuat o activitate care in mod vadit aducea pierderi, ar fi bine sa faca el primul pas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa fara documente clare .... anca-rares anca-rares buna ziua ,e Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema : sunt contabil si am fost intrebata de un potential client care este in ... (vezi toată discuția)
Evitare impozit forfetar prin faliment? infoleg infoleg De maine 1 mai 2009, daca bine am inteles, chiar daca mergem sa suspendam activitatea sau sa radiem firma tot intram sub incidenta taxei maritului Pogea cel ... (vezi toată discuția)
Insolventa mireacaty mireacaty Buna ziua , Am o firma intrata in insolventa din ian 2014 . Prin procedura s-a vandut bunul din firma ca sa se poata achita datoriile . Prin vanzare s-a ... (vezi toată discuția)