avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Activitate Adina Dumitru

Activitate Adina Dumitru

Buna seara,
Am rugaminea sa ma lamuriti cu urmatoarea chestiune: daca in anul 2014 tatal a fost obligat la plata pensiei de intretinere, fara sa fi fost pronuntat divortul, iar in anul 2018.s-a pronuntat divortul,iar minorul a ales sa ramana la tata, lucru care s-a intamplat inca din anul 2017, de la audierea acestuia in camera de consiliu, obligatia achitarii pensiei de intretinere inceteaza de la momentul in care minorul a inceput sa locuiasca efectiv cu tatal?

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Hotarare divort
Vă mulţumesc pentru răspuns!
Nu stiu daca ca a solicitat in instanta acest lucru, faptul ca in hotarare este mentionat ca obligatia de crestere revine ambilor parinti, nu-l exonereaza de obligaria anterioara?

O zi frumoasă!
Discuție Hotarare divort
Buna seara, socrul meu a fost obligat in anul 2014 sa plateasca pensie alimentara pana in momentul in care minorul va face 18 ani, fara sa se fi pronuntat divortul. Retinerile s-au facut initial de la angajator, iar ulterior de catre Casa de Pensii. In anul 2018 s-a pronuntat divortul, instanta a stabilit ca domiciliul minorului sa fie la socrul meu( copilul si-a exprimat dorinta sa ramana cu tatal), obligatia de intretinere ramanand in sarcina ambilor parinti. Aceasta hotarare a ramas definitiva in luna decembrie 2018. Aveti idee daca instanta comunica din oficiu hotararea definitiva catre Casa de Pensii pentru a se sista retinerile insituite in baza sentintei din anul 2014 sau socrul meu trebuie sa faca demersuri in acest sens?

Va multumesc anticipat!