avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare divort

Buna seara, socrul meu a fost obligat in anul 2014 sa plateasca pensie alimentara pana in momentul in care minorul va face 18 ani, fara sa se fi pronuntat divortul. Retinerile s-au facut initial de la angajator, iar ulterior de catre Casa de Pensii. In anul 2018 s-a pronuntat divortul, instanta a stabilit ca domiciliul minorului sa fie la socrul meu( copilul si-a exprimat dorinta sa ramana cu tatal), obligatia de intretinere ramanand in sarcina ambilor parinti. Aceasta hotarare a ramas definitiva in luna decembrie 2018. Aveti idee daca instanta comunica din oficiu hotararea definitiva catre Casa de Pensii pentru a se sista retinerile insituite in baza sentintei din anul 2014 sau socrul meu trebuie sa faca demersuri in acest sens?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2019
Adina Dumitru, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:31, 17 Februarie 2019
Buna seara,
Nu. Socrul va trebui, dupa legalizarea sentintei, sa o transmita si casei de pensii solicitand sistarea.
Sper ca a cerut acest lucru si in instanta sa fie trecut in sentinta.
Vă mulţumesc pentru răspuns!
Nu stiu daca ca a solicitat in instanta acest lucru, faptul ca in hotarare este mentionat ca obligatia de crestere revine ambilor parinti, nu-l exonereaza de obligaria anterioara?

O zi frumoasă!
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2019
Adina Dumitru, utilizator
E prea generala mentiunea din sentinta. Normal ca legislativ si moral obligatia revine ambilor parinti, Insa trebuie precizat clar cum contribuie fiecare (poate aveti ceva mentiuni in cuprinsul sentintei) sau - daca nu s-a finalizat procesul - sa ceara judecatorului sa dispuna expres (daca se va mai putea dpdv procedural).

Cert este ca trebuie mers la Casa de Pensii cu un exemplar legalizat al hotararii judecatoresti. Intrebarea va fi daca reprezentantii Casei de pensii vor intelege din sentinta cum ca trebuie sistata poprirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Adina Dumitru Adina Dumitru Buna seara, Am rugaminea sa ma lamuriti cu urmatoarea chestiune: daca in anul 2014 tatal a fost obligat la plata pensiei de intretinere, fara sa fi fost ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti adina26red adina26red Am dat in judecata Casa de pensii, deoarece a refuzat sa-mi includa la recalcularea pensiei, drepturile banesti(acord global), exemplificate in adeverintele ... (vezi toată discuția)
Cum devine " si irevocabila" o hotarire de divort definitiva? ellena ellena Va rog, daca imi poate da cineva o solutie... Am o hotarire de divort pronuntata in iunie 2001 pe care s-a inscris mentiunea definitiva in luna decembrie 2001 ... (vezi toată discuția)