lery a scris:
Spre mirarea mea cei de la politie ne-au cautat foarte repede:O
am bagat cererea si in doua zile au si venit de acuma in colo nu mai stiu......
si eu stiam ca si daca nu lucreaza pensia este calculata la minimul pe economie
plus de asta el lucreaza paznic nu cred ca ii convine sa aibe cazier si la salariul lui de 1000 lei eu zic ca nu e o avere 125lei
Cam aceiasi problema am si eu.
Plangere pt. abandon dar i-am cautat eu ..la politie ca dupa 6 saptamani nu binevoiau domnii sa ma caute.
Dupa declaratii si altele mi se spune ca nu va fi trimis in judecata domnu( cetatean strain) caci nu se stie daca a primit Hot.Judecatoreasca!!
Pana una alta, cred ca aceasta lege a abandonului de familie ar trebuii oarecum revizuita.
Parintii care au venituri ( poate unii castiga intr-o singura ora cat toata pensia copilului pe o luna de zile!!) care nu-si platesc acele obligatii fata de copii din rea credinta, totusi sa fie pedepsiti nu cu o suspendare.. pt ca ei isi achita datoria abia dupa ce celalalt parinte face demersuri pe la politie si parchet...
O intreaga tavatura si cheltuiala pt. un parinte singur care incearca sa aiba grija de copil si de drepturile lui iar celalalt bine mersi.. e PROTEJAT oarecum de lege.
Moral este condamnabil dar legea de fapt este chiar avantajoasa pt. cei ce abandoneaza copilul.
Ajungi ca parinte sa te lasi lehamite la un moment dat de atatea umblaturi si sa-ti vezi de crescut cum poti copilul.
Se vorbeste atat de mult despre drepturile copilului dar nimic concret.
Mai mult 'cica' sunt scutite de taxe toate cate le faci in numele copilului!!
NEADEVARAT.
Platesti taxa sa iei copie legalizata de la tribunal, platesti taxa pt. investire, platesti avocat.
Da domnii mei avocati! Vi se pare normal ca un parinte singur sa UMBLE prin tribunale si parchete pentru un drept al copilului?
Nimeni nu ridica aceste probleme de fapt !
Pentru copii ar trebuii ca guvernul sa accorde asistenta gratuita in dosarele de pensie alimentara si in cele de abandon de familie.