avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am facut plangere penala pentru abandon familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am facut plangere penala pentru abandon familie

de obicei se solutioneaza sau nu ????luna viitoare este un an de cand nu am primit pensia alimentara,am facut plangere penala dar sunt curioasa cum decurge,pentru ca copilului meu nu ii strica banii aia mai ales ca tatal decat sa-i plateasca ceva mai bine joaca jocuri de noroc
Cel mai recent răspuns: ekl , utilizator 05:10, 31 Mai 2009
si plangerea penala este o varianta dar mai bine ar fi o actiune in pretentii.

av.m.vasilescu
Daca fostul sot isi executa obligatia ce-i incumba , puteti retrage aceasta plangere penala prealabila , ca si cauza de inlaturare a raspunderii penale ,pt a nu se dispune trimiterea in judecata .

Daca acesta manifesta dezinteres , se poate dispune trimiterea in judecata , iar sanctiunea , pt aceasta infractiune poate fi suspendarea conditionata a executarii pedepsei (e un caz special de suspendare conditionata , mentionat chiar in continutul legal al infractiunii de abandon de familie )

Insa , daca acesta isi executa aceasta obligatie , in etapa urmarii penale se va dispune incetarea urmaririi penale.Va sfatuiesc sa aveti o discutie cu fostul sot , prin care sa-i invederati consecintele juridice ale actiunilor lui , si sa incercati sa ajungeti , impreuna ,la un consens.

Succes.
;)
lery a scris:

de obicei se solutioneaza sau nu ????luna viitoare este un an de cand nu am primit pensia alimentara,am facut plangere penala dar sunt curioasa cum decurge,pentru ca copilului meu nu ii strica banii aia mai ales ca tatal decat sa-i plateasca ceva mai bine joaca jocuri de noroc

Mai mergeti pe la politie si intrebati de dosar.
Daca stati dvs stau si ei.Faceti si o cerere prin care sa le cereti sa urgenteze demersurile.

avocat Claudiu Lascoschi
lery, eu am facut plangere penala din luna sept 2008. Am fost chemata impreuna cu baiatul de 14 ani sa dam declaratii peste declaratii precum suntem de acord sa fie trimis in instanta. Tatal a dat si el declaratie ca este de acord cu intocmirea dosarului penal. De atunci am mai fost chemata sa mi se spuna ca tatal isi aranjase sa apara fara venituri, i-am invatat eu pe d-nii anchetatori sa mearga la Registrul Comertului si tot ce trebuie sa ceara de acolo, intr-un final s-a descoperit venitul( ma rog, o parte din el) realizat si din luna ianuarie 2009 nu mai stiu nimic. Am fost si eu sfatuita sa fac o plangere precum se intarzie ancheta .Nu stiu daca am vreo sansa sa ajunga dosarul anul acesta pe rol.
Il rog pe d-ul avokitten sa ne explice ce inseamna "actiune cu pretentii" si cum sa procedam la inaintarea ei.
Cu respect
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2009
ContSters48380, utilizator
Nu cred ca va trebuieactiune in pretentii ci sa puneti in executare hotararea instantei.
Mergeti la poitie si cereti urgentarea procesului in aceasta.
Nu mai pierdeti vremea aiurea.

av Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara denisa_denis denisa_denis buna, in anul 2004 cer custodia copilului meu munor, il obtin, si pensia alimentara 1/4 din salar, in anul 2005 societatea unde lucreaza tatal primeste ordinul ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere pt. minor dayana7 dayana7 ce se poate face in cazul in care fostul sot nu mai plateste pensie de intretinere pt. fetita minora de cand el a plecat din tara? (de trei ani) Nu stiu unde ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturile parintesti Anca Mihart Anca Mihart Sunt divortata de 8 ani ,din luna februarie 2010 fostul sot nu a mai platit pensia alimentara .A spus ca lucreaza la o firma ,nu se stie care prin port Agigea, ... (vezi toată discuția)