avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia de intretinere pt. minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia de intretinere pt. minor

ce se poate face in cazul in care fostul sot nu mai plateste pensie de intretinere pt. fetita minora de cand el a plecat din tara? (de trei ani) Nu stiu unde sa ma adresez. Mii de multumiri pt. sfaturi!
Cel mai recent răspuns: ioana79 , utilizator 10:54, 15 Aprilie 2009
Puteti face plangere penala pentru abandon de familie, plangerea o depuneti al Politie.
Sau la Pachet , ulterior indeplinirii obligatiei ce -i incumba , putand-o retrage , fiind inlaturata raspunderea penala.
Daca nu se va retrage aceasta plangere , se poate dispune chiar trimiterea in judecata , dar pedeapsa este inchisoarea cu suspendare (este un caz special de suspendare conditionata a executarii pedepsei)
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca nu se va face dovada faptului ca, debitorul, cu rea-credinta se sustrage de la obligatia platii pensiei de intretinere in favoarea minorului, plangerea penala pentru abandon de familie va fi solutionata cu n.u.p. cu succes.
Daca aveti dovezi certe ca tatal copilului, debitorul obligatiei are venituri dar, cu rea-credinta se sustrage de la indeplinirea obligatiei statuate prin hotarare definitiva, acesta va fi trimis in judecata pentru savarsirea acestei infractiuni. ;)
Asa cum au mentionati si colegii de pe forum faceti o plangere la parchet pentru savarsirea infractiunii de abando de familie. Un lucru necesar pentru rezolvarea cererii dumneavoastra ar fi sa aflati adresa fostului sot.
Uite vreau sa-ti dau catava sfaturi.Eu nu sunt avocat dar am avut si eu parte de asa ceva sfatul meu este pentru inceput sa te adresezi ministerului de afaceri externe directia afaceri consulare unde sa trimiti un memoriu si sa specifici toate datele.Cei de la minister se vor adresa catre ambasada unde domiciliaza fostul sot iar de acolo poti sa obtii aresa lui si locul de munca a acestuia, dupa ce ai btinut toate aceste te poti adresa instantei de judecata pentru solutionarea acestui caz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ada2015 ada2015 fostul sot nu a platit niciodata pensie alimentara, suntem divortati de trei ani, politia nu ma poate ajuta deoarece el e plecat din tara. ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Neplata pensie intretinere minor crina32 crina32 fostul sot ,este in somaj din luna sep2009 din acel moment nu a mai platit pensia de intretinere a fiului in varsta de 10 ani...as dori sa-i recapat aceste ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti pilbak tunde pilbak tunde BUNA! AS DORI SA STIU DACA TATAL POATE FI DECAZUT DIN DREPTURI PARINTESTI PENTRU NEPLATA PENSIEI DE INTRETINERE. MENTIONEZ CA NU ISI VIZITEAZA COPILUL DELOC. ... (vezi toată discuția)